SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı,“Amacımız Engelsiz Bir Aksaray Oluşturmak”

Başkan Yazgı,“Amacımız Engelsiz Bir Aksaray Oluşturmak”

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2015 - 12:43

Başkan Yazgı,“Amacımız Engelsiz Bir Aksaray Oluşturmak”

Aksaray’da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Aksaray Belediyesi olarak, toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan, engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta yer almalarını, toplumda söz sahibi olmalarını, işgücüne katılmalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda; belediye olarak engelli vatandaşlarımıza indirimli su kullanmalarını, toplu taşımada yaptığımız yeniliklerle otobüslerde engelli vatandaşlarımızın da rahat yolculuk etmelerini, elektrikli araçlarını şehir merkezimizde bulunan 2 tane engelli şarj istasyonumuzla şarj etmelerini sağladık. Kaldırım ve yolların engelli kardeşlerimize uygun hale getirilmesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Hükümetimizin de engelli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği özverili çalışmalardan feyz alarak Aksaray’da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz, amacımız engelsiz bir Aksaray oluşturmak.

Ancak; engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir. Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da, insanlarda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır. Unutmayalım ki engellilerin azımsanmayacak kısmı doğuştan engelli değil sonradan geçirdikleri talihsiz kaza, afet ya da bir nedenden dolayı engelli olmuştur. Hepimiz bir engelli adayıyız, bu duyarlılıkla engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kalkmasını ve daha sağlıklı bir yaşam standardına kavuşmalarını temenni ediyorum.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021