SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı “Radyolar Bizim Olmazsa Olmazımız”

Başkan Yazgı “Radyolar Bizim Olmazsa Olmazımız”

A - +

Aksaray Haberleri - 07.05.2015 - 13:37

Başkan Yazgı “Radyolar Bizim Olmazsa Olmazımız”

Aksaray’da faaliyet gösteren Aksaray FM, Kral FM, Jest FM, Mavi Radyo ve Ortaköy Star FM radyolarını temsilen bir araya gelen Abdülkadir Ay, Tolga Yalçınkaya, Talat Belge ve Leman Kulak 6 Mayıs Radyo Günü dolayısıyla Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Abdülkadir Ay yaptığı açıklamada “Radyo yayıncılığımız 88 yaşında… Türkiye, radyo yayıncılığına, bundan tam 88 yıl önce, 6 Mayıs 1927’de merhaba dedi… “Alo Alo Muhterem Samiin, Burası İstanbul Telsiz Telefonu” Sirkeci’nin meşhur Büyük Postanenin bodrum katında, Eşref Şefik’in yaptığı bu anonsla başladı Ülkemizde radyo serüveni…

Bugün, yurdun dört bir yanına yayınlarını ulaştırmaya çalışan, TRT radyolarının yanı sıra 35 Ulusal, 98 bölgesel ve 929 yerel özel radyomuz, her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Büyük bir emek ve sevgi ile yapılan ilk radyo yayınının 88’inci yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden yayıncılar olarak, “6 Mayıs Radyo Günü ”nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise “Radyolar, bizim olmazsa olmazlarımız “diyerek günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi

“6 Mayıs Radyo Günü dolayısıyla şehrimizde radyoculuk yapan tüm radyocuların bu anlamlı gününü kutluyorum. Radyolar şimdi daha da gelişti. İletişim çağında her alanda her noktada. Öğrencilik zamanında radyoyu daha çok dinliyorduk. Radyonun sesi ve alıp bir yerlere götürmesi hiçbir zaman değişmiyor. Bir zamanlar Radyoda tiyatro olurdu. Görüntü olmadığı için insanlar her şeyi hayalinde canlandırırdı. Oradaki karakterleri hayalinde kimi görmek istiyorsan ona göre canlandırırdın. O zamanlar bu müthiş bir duygu yaratırdı. O nedenden dolayı radyonun hepimiz için ayrı bir önemi var.” dedi.

Başkan Yazgı “ Günümüzde yapmış olduğumuz faaliyetlerin ve çalışmaların bir şekilde halka aktarılma yolu da radyolardan geçiyor. Radyoların bizlere yardımcı ve destek olmasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Basın, radyo ve televizyon bizim olmazsa olmazlarımız. Yaptığımız çalışmaları biz sizler aracılığı ile halkımızla paylaşıyoruz. Bu nedenle tekrar Radyo Günü’nüzü kutluyor hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından Abdulkadir Ay Belediye Başkanı Yazgı ’ya günün anısına küçük bir nostaljik radyo hediye etti. Başkan Yazgı, radyoyu çok beğendiğini ve başköşeye koyup dinleyeceğini belirterek, radyoculara teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021