SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı, Ankara’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la Birlikte

Başkan Yazgı, Ankara’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la Birlikte

A - +

Aksaray Haberleri - 28.12.2016 - 12:29

Başkan Yazgı, Ankara’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la Birlikte

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Anadolu’nun Mektebi tarafından Ankara’da düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşen “Vefatının 80. Yıl Dönümünde Akif’i Anlamak Asım’ı Yaşamak” adlı programa katıldı.

Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün kuruculuğunu üstlendiği Anadolu Mektebi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Ankara Atatürk Lisesi’nde düzenlenen panele, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Aksaray belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, yazar Rasim Özdenören ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde, Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesinde yer alan lise ve üniversite öğrencileri, Safahat’ını okuyup anladıkları Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

Prof. Dr. Sami Güçlü, konuşmasında Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Mehmet Akif’in 80’inci ölüm yıldönümü olan bugünde, onun yaşadığı hayata ve burada kısa süre içerisinde ortaya konan temel özelliklerini dikkate aldığımızda gençlerimizin onu anlamak için gösterdikleri gayreti, samimiyeti ve heyecanı birlikte izledik. Bugün Akif’in ruhu şad oldu” dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı konuşmada Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesi için Prof. Dr. Sami Güçlü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Mehmet Akif’in her bakımdan gençlerin rol modeli olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, “Akif bu milletin öz değerlerinin temsilcisidir. İnanıyorum ki gençlerimiz Safahat’ı ezbere bilecektir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Akif her bakımdan bizim gençlerimize evlatlarımıza bir örnektir. 15 Temmuz’da Akif’in değerlerinin Asım’ın şahsında ve bugünkü gençliğinde yaşadığını göstermiştir” dedi. Bakan Yılmaz, “Mehmet Akif Osmanlıdan Cumhuriyete geçiş döneminde yazıları, konuşmaları ve şiirleriyle edebiyatımıza damga vurmuş İstiklal Marşımızı kaleme almış abide bir şahsiyettir. Akif, İstiklal Marşıyla, yüksek ahlakıyla toplumsal sorunları gönülden anlatışıyla her zaman milletimizin ortak bir değeri olmuştur” ifadelerini kullandı. Bakan Yılmaz, ” İstiklal Marşımızın yazarı ve gönüllü sürgün. Mehmet Akif’i anmak önemlidir, anlamak daha önemlidir. Akif olmasaydı Çanakkale Savaşı ve ruhu bugün bu derece anlatılamazdı, bugün bu derece anlaşılamazdı. Mehmet Akif, Mehmetçiğin cephede kazandığı zaferi edebiyatımızda abideleştirmiştir. Mehmet Akif Ersoy’un tüm yazılarında ve şiirlerinde bir hüzün vardır. Dosdoğru bir insandır Mehmet Akif, tavazü sahibi, alçak gönüllü. Gördüğünüz gibi ölümünden 80 yıl sonra bu aziz millet yine kendisini hayırla rahmetle anıyor, anmaya da devam edecek” dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra Bakan Yılmaz ve protokoldeki diğer konuklar, Mehmet Akif Ersoy’u anmak için düzenlenen sergiyi gezdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021