SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı, Aksaray’ın Tanıtımı için Avrupa Turu Gerçekleştirdi

Başkan Yazgı, Aksaray’ın Tanıtımı için Avrupa Turu Gerçekleştirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 07.03.2015 - 15:13

Başkan Yazgı, Aksaray’ın Tanıtımı için Avrupa Turu Gerçekleştirdi

Aksaray belediye başkanı haluk şahin yazgı, ahiler kalkınma ajansının işbirliği ve tanıtım çalışmaları kapsamında 12 kişilik bir heyetle İtalya’ya ‘tanıtım ve işbirliği’ ziyaretinde bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, yapılan ziyaretin Aksaray’ı tanıtma açısından çok verimli olduğunu belirterek şunları söyledi:
Aksaray tarihi değerleriyle kültürel varlıklarıyla sadece Türkiye’nin değil dünyanın turizm şehri olmaya aday bir şehir olduğuna inandığımız için yapmış olduğumuz çalışmalarda bunun hızlıca alt yapısını hazırlıyoruz. Bu bağlamda şehrin tanıtılması için gerek yurt içinde gerek yurt dışında ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz. Biliyorsunuz Aksaray turist sayısı her gecen gün daha da artan ve özellikle yurt dışından turist çeken iller arasında. Bunun olmasında en büyük etken, 14 km uzunluğunda dünyanın 2. Büyük kanyonu olan Ihlara vadisini bağrında barındırması, peri paçalarıyla ünlü Kapadokya bölgesinin girişinin Aksaray’dan başlaması, yer altı şehirlerimize olan ilginin her geçen gün artması, inanç turizmin merkezi olması ve her geçen gün gelişen sanayisi ve tarımda elde ettiği başarılar ile Aksaray dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor. İşte bu değerlerimizi tanıtmak için İtalya’nın Roma, Floransa ve Venedik şehirlerini kapsayan Avrupa turu gerçekleştirmiş olduk.
Heyet İtalya’nın Roma, Floransa ve Venedik şehirlerini kapsayan ziyaretler sırasında İtalya Hükümeti Turizm yetkilileri, İtalya Tarım bakanlığı yetkilisi, Venedik ‘te Kırsal kalkınmayı destekleyen Sivil Toplum Örgütü Vegal- Venezia Orientale yetkilileriyle toplantıların akabinde Vatikan Turizm Bakanlığında Polonya – Roma Kültür Yolu ile Roma –Türkiye arasındaki “The Route Of Saint Paul (St. Paul Yolu )” projesini yürüten Wigman Derneği yetkilileri ile “The Route Of Saint Paul (St. Paul Yolu )” projesinin ulusal parklarda uygulanışı ile ilgili bilgi verilmesinin ardından işbirliğini geliştirme konularını görüştü. Heyet, Türkiye ve Kapadokya bölgesinin kırsal kalkınması ve inanç turizmi açısından dünyaya tanıtılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021