SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yardımcısı İlhan Avrupa’da Yaşayan Aksaraylılarla Buluştu

Başkan Yardımcısı İlhan Avrupa’da Yaşayan Aksaraylılarla Buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 10.02.2015 - 13:11

Başkan Yardımcısı İlhan Avrupa’da Yaşayan Aksaraylılarla Buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Nisan Ayı’nda Avrupa’daki Aksaraylılarla gerçekleştireceği İstişare Toplantısı’nın ön hazırlıklarını yapmak üzere 7-13 Şubat tarihleri arasında Avrupa’ya giden Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avrupa’daki Aksaray Dernekleriyle bir araya geldi.
Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransa’yı kapsayan Avrupa gezisinin ilk durağında Almanya’ya giden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan ve Belediye Meclis Üyesi Hacı Köksal, Alman Hükümeti’nin desteği ile Türkçe eğitim verilen Solingen Kütüphanesi’nde gezi ve incelemelerde bulundu.
Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, AKDER Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, Belediye Meclis Üyesi Hacı Köksal, AKDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Demirtaş ve Emine Kaya Solingen kütüphanesini ziyaret etti.

AKDER yönetimi tarafından organize edilen Kütüphane gezisi sırasında kütüphane yetkililerinden bilgi alan Belediye Başkan Yardımcısı İlhan, Aksaray’ın nüfusunun % 10’nun yaklaşık 40 bin Aksaraylı’nın Almanya’da yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Solingen Kütüphanesi’nde birçok kitap Türkçe ve Almanca yazılmış ve Türkçe eğitimi verebilmekte olduklarını görüyoruz. Şehrimizin nüfusunun yaklaşık yüzde 10’nun Almanya’da yaşıyor olması nedeniyle vatandaşlarımızın aldığı eğitimleri yerinde görmek için Solingen kütüphanesine geldik. Kütüphane yetkilisi ve aynı zamanda AKDER yönetiminde de görev yapan Emine Kaya Hanım’ın rehberliğinde Solingen Kütüphanesi’ni gezerken burada Türkçe eğitim imkânının olduğunu öğrendik. Ayrıca kütüphane içerisinde öğrencilerin bulunduğu bir sınıfa girdiğimizde sınıfta bulunan Alman öğrencilerin aynı anda bize Türkçe olarak “Merhaba” demeleri bizleri çok duygulandırdı.” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021