SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Altınsoy, Ekonominin Yeni Yol Haritasını Açıkladı

Başkan Altınsoy, Ekonominin Yeni Yol Haritasını Açıkladı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.04.2019 - 11:18

Başkan Altınsoy, Ekonominin Yeni Yol Haritasını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yargıdan eğitime, finanstan tarıma, turizmden sanayiye her alanda reform düğmesine basıldığını bildiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ekonomik dönüşüm için topyekûn reform harekatı başlatıldı.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Yapısal Reform Paketi’ hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 4.5 yıllık seçimsiz dönemde enflasyondan tasarrufa, finanstan reel sektöre, tarımdan eğitime ve hukuka kadar pek çok başlıkta gerçekleştirilecek reform programının ilk adımının atıldığını kaydetti.

2019’da tamamlanacak bir dizi reformlardan bahseden Altınsoy, “Hazine ve Maliye Bakanımız, Yeni Ekonomi Programı’nda 76 milyar TL’lik tasarruf ve gelir artırıcı önlemleri devreye alacağını ifade etmişti. Şu ana kadar, 2019 bütçesinde bu rakamın 44 milyar TL’lik kısmını uygulamaya aldık” mesajını verdi.

Açıklanan pakette enflasyon açısından en kritik sektörlerin başında gelen tarıma da önemli bir yer ayrıldığını belirten Altınsoy, “Buna göre, gıda fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini azaltmak için bölge ve üretim planlaması yapılacak, arz-talep dengesi gözetilecek. Tohumdan sofraya daha hakkaniyetli bir değer zinciri dizayn edilecek. Taze meyve-sebzede fiyat dengesini sağlamak için Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığıyla Sera A.Ş. kurulacak.”

Kırmızı ette fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlayacak adımlar atılacağını da bildiren Başkan Altınsoy, “Ülkemizde Küçükbaş Hayvancılık Hamlesi başlatılacak. Çiftçiye verilecek desteklerle 47 milyon olan küçükbaş hayvan varlığı 4 yılda 100 milyona yükseltilecek. Yeni çıkarılacak Hal Yasası’yla üretici kooperatiflerinin haller içerisindeki payı artırılacak. Toptan, perakende ve lojistik alanlarında daha rekabetçi bir yapı oluşturulacak. Bu kapsamda tarladan sofraya daha kısa, daha etkin, daha rekabetçi ve daha denetlenebilir bir değer zinciri oluşturacak.”

Turizmde ülke ve destinasyon çeşitliliği ile turist sayısı ve gelirin artacağına işaret eden Altınsoy, “4 yılda 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelire ulaşılması hedefleniyor.”

Ayrıca ekonomik refahın sağlanması ve toplumsal tabana yayılmasında hukuk ve ekonominin birbirini tamamlayan iki önemli çalışma alanı. Yargı Reformu’nun vizyonu ‘güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi’ olacak.” dedi. Başkan Altınsoy, eğitim reformunun eylülde Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Reformu’nun da bu yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021