SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Altınsoy; “15 Temmuz’da Milletimiz Destan Yazdı”

Başkan Altınsoy; “15 Temmuz’da Milletimiz Destan Yazdı”

A - +

Aksaray Haberleri - 13.07.2019 - 12:04

Başkan Altınsoy; “15 Temmuz’da Milletimiz Destan Yazdı”

Tek yürek olarak hain darbe girişimini bertaraf eden 81 milyonun, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirten AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile bir mesaj yayınlayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Aziz milletimiz asker kıyafetli teröristler karşısında çalınmak istenen iradesine, sadece ellerinde Türk Bayraklarını alarak, bayrağına, vatanına, devletine, demokrasisine, Cumhurbaşkanımıza, Hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve şanlı tarihine sahip çıkmıştır” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi Milletin, ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da darbelere karşı olduğunu gür bir ses ile haykırdığını ifade eden İl Başkanı Altınsoy; “Darbe girişiminin başlamasıyla birlikte büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatları cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimiz hiç şüphesiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaralanan gazilerimiz de bu milletin gönlünde ilelebet yaptıkları kahramanlıklarla anılacaktır. 15 Temmuz 2016 gecesi aziz milletimiz verdiği varoluş mücadelesi ile dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini göstermiştir. Türkiye’nin demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratılmış ve bu olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edilmiştir.”

15 Temmuz’un, sonuçları itibarı ile ülkenin, milletin ve gelecek için hayırlara vesile olduğuna dikkat çeken Altınsoy, “Darbecilerin, milletin direnişi karşısında ilk defa bozguna uğradığı bu zafer, ülkemizde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Milli iradeyi rehin almayı hedefleyen o meşum girişim, Türk demokrasisinin önünün açılmasına, daha da güçlenmesine vesile oldu. 29 gün süren demokrasi nöbetleriyle ülke sathında devam eden, 7 Ağustos’ta Yenikapı Meydanı’nda ete kemiğe bürünen o diriliş sürecinin sonunda, 16 Nisan Halkoylaması ve 24 Haziran seçimleriyle Türkiye’yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturduk.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 15 Temmuz benzeri vesayet girişimlerinin artık tamamen tarihe gömülmesinin de tescilidir. Allah’ın izniyle hiçbir gayrimeşru güç, milletin iradesine el uzatmaya bir daha cesaret edemeyecektir. Türkiye, yeni yönetim sistemi sayesinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma yolculuğuna artık daha süratli bir şekilde devam edecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü sene-i devriyesinde o gece tüm dünyaya yiğitlik ve kahramanlık dersi veren tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, vatanı uğuruna vücutlarını siper eden kahraman gazilerimizi şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021