SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başbakan Yıldırım’dan Ecemiş Suyu Müjdesi

Başbakan Yıldırım’dan Ecemiş Suyu Müjdesi

A - +

Aksaray Haberleri - 16.01.2018 - 9:16

Başbakan Yıldırım’dan Ecemiş Suyu Müjdesi

-Aksaray Belediyesi ve Aksaray için büyük önem arz eden Ecemiş su projesine de dikkat çeken Başbakan Yıldırım “Bir milyar liralık pahalı bir proje ama Su gibi aziz insanları olan bu şehirlerimiz için paranın önemi yok.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Partisinin Aksaray 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Aksaray’da önemli açıklamalar yaptı.

Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakcı, Hamza Dağ ve Harun Karacan, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Taner Yıldız ve Ali Rıza Alaboyun, bölge milletvekilleri , Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz, Mustafa Serdengeçti, eski Milletvekili Nevzat Palta, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.

Konuşmasında Aksaray’ın 1989’da il olduğunu hatırlatan Yıldırım, Sultanhanı’nın ise yeni ilçe olduğunu ve sözlerini tuttuklarını söyledi. Bir ilçenin il olmasının devletin ve hükümetin bir taahhüdü ve vaadi olduğunu belirten Yıldırım, o vaadin yerine getirildiğini dile getirdi.

Yıldırım, 2002’de hükümeti devralmalarının ilk gününden itibaren Aksaray’ın tüm sorunlarının üzerine kararlılıkla gittiklerini belirterek, şunları söyledi: “Son 15 yılda Aksaray, 7 milyar liralık yatırım ve destek aldı. Aksaray’da 10 milyon dolar olan ihracat 91 milyon dolara çıktı. Aksaray üreten şehir. Aksaray, akıl terini, alın terini hizmete, kalkınmaya, refaha dönüştüren bir şehir. 3 bin 876 konut yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. 964 konutun yapımı da devam ediyor. 2006’da Aksaray Üniversitesini kurduk. Şimdi bir de tıp fakültesi açtık mı? Daha önce yapımı başlanan ama bir türlü tamamlanamayan 8 sağlık tesisini tamamladık. 3’ü hastane olmak üzere 14 yeni sağlık tesisini bitirdik. Aksaray’da sadece 17 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz iktidara geldiğimizde bölünmüş yol miktarını bunun üzerine 289 kilometre ilave ederek, 300 kilometrenin üzerine çıkardık.” dedi.

Ankara’dan Aksaray üzerinden Niğde’ye yeni otoyol yaptıklarını belirten Yıldırım, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Antalya hızlı trenin projelerinin yapıldığını, yapımına ilerleyen zaman içerisinde başlayacaklarını söyledi. Yıldırım, gençler için bir spor fabrikasının kurulduğunu anlatan Yıldırım, “Fabrika deyince yanlış anlamayın. Yani gençlerin her türlü spor imkânı yapacakları tesislerin bir arada olduğu bir külliye. 25 milyonun üzerinde bir bedelle ihalesi yapıldı, yapımına başlıyor.” ifadelerini kullandı. –

Yıldırım “ Bu projeler hayata geçtiğinde Aksaray’ın zenginliğne daha fazla zenginlik katmış olacağız. Mevcut organize sanayimize ilave ettiğimiz yeni alanlarla birlikte organize sanayimiz daha da büyüdü. OSB de 10 bin 500 kardeşimiz iş aş sahibi oldu. Alın teri akıl teri ile ülkemizin, Aksaray’ımızın refahına refah katıyoruz. Yapımız devam eden 3. İlave bir alan daha var. Buda tamamlandığında çalışan sayısı 15 bine çıkacak. Yeni iş yeni aş demektir. Üniversiteye yeni bir diş hekimliği fakültesi de kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Güzelyurta yakın bir zaman yeni bir öğrenci yurdu açacağız. En kısa sürede başta 400 yataklı Aksaray Merkez Hastanesi olmak üzere buraya 200 yatak daha ilave ederek kapasiteyi de 600 e çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Yıldırım, Ecemiş projesi var. Bu proje hem Niğde’yi hem de Aksaray’ı ilgilendiriyor. Nedir bu proje? İçme suyu projesi. Çok pahalı. Bir milyarın üzerinde “Ya bu kadar pahalı proje yapılır mı?” diye söylenenler var. Aksaray için, Niğde için temiz su için su gibi aziz insanlar olan bu şehirlerimiz için paranın önemi yok. Önemli olan hizmet.” Dedi.

Türkiye’nin güçlü iktidara, istikrara ve güvene ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, “15 yıldır yapmaya çalıştığımız budur. AK Parti felsefesine, kültürüne, değerlerine yakışır bir dayanışma ruhu içerisinde hep beraber bir seçimi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin yarınları, devletin bekası için tarihi bir görevi yerine getirdiklerini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu: “Bir kez daha milletin karşısına çıkacağız. Bunun için gençler kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Gençlik kollarımız ve kadın kollarımız canla başla çalışacak, hiçbir şüphem yok. Ulaştığımız bütün başarılar sizin emeğiniz, sizin gayretinizle oldu. Hep beraber millete hizmet yolunda yapacağımız çok iş var. Bütün yol arkadaşlarımızın millete hizmet yolunda seferber olacağına yürekten inanıyorum. AK Parti liderinden mahalle temsilcisine kadar önce Türkiye diyenlerin partisidir. 2019 seçimlerine mührümüzü vuracak mıyız? Aydınlık geleceğin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız?” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021