SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başbakan Yıldırım “Aksaray Geleceğe Hazırlanıyor”

Başbakan Yıldırım “Aksaray Geleceğe Hazırlanıyor”

A - +

Aksaray Haberleri - 15.02.2017 - 11:19

Başbakan Yıldırım “Aksaray Geleceğe Hazırlanıyor”

Başbakan Binali Yıldırım, Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninin ardından Aksaray Belediyesine gelerek Başkan Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım belediyeyi ziyareti sırasında şeref defterini imzaladı. Başkan Yazgı, Başbakan Binali Yıldırım’a üzerinde Aksaray’ın tarihi değerlerinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Açılışı yapılan eserlerin Aksaraylılara hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yıldırım, Aksaray’ın tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak olduğunu, günümüzde özellikle kuzeyi, güneye bağlayan bir geçiş noktası olma özelliği taşıdığını belirtti.

Yıldırım, AK Parti’nin, iş başına geldiği ilk günden itibaren kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, memleketin her köşesine olduğu gibi Aksaray’da da hizmetleri, eserleri bir bir gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

ARAÇLAR ŞEHRİN İÇİNE UĞRAMADAN GEÇMİŞSE HİZMET DE UĞRAMADAN GEÇMİŞ

Açılışını yaptığımız Sultanhanı Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi ve 72 eserin Aksaray’a, Aksaraylılara hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aksaray tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu kavşak bir şehrimiz olmuştur. Bugün de özellikle kuzeyi güneye bağlayan bir geçiş noktası. Ancak uzun yıllar boyunca araçlar buradan şehrin içine uğramadan geçiyorsa hizmet de şehre uğramadan geçmiş. Kurucumuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde memleketin her köşesinde olduğu gibi Aksaray’ımızda da eserlerimizi bir bir gerçekleştirdik. Aksaray tabii ki, bundan nasibini aldı. 15 yılda hükümetlerimiz döneminde Aksaray’a tam 5 milyar liralık yatırım ve destek sağladık.

BÖLÜNMÜŞ YOLU MİKTARINI 170 KİLOMETREYE ÇIKARDIK

2006’da Aksaray Üniversitemizi kurduk. Bugün 23 bin öğrencisi var. 2003 yılında sanayiye, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımını sağladık. İlçeleri kalkındırdık, hastaneler, okullar, yüksekokulları hizmete aldık. 1.700 yeni derslik kazandırdık. Yaklaşık 13 milyon ders kitabını da ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık. 4 bin konut yaptık Aksaray’da. Aksaray’da 17 km. bölünmüş yol vardı. Bölünmüş yol miktarını 175 km.ye çıkardık. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz. Aksaray 16 Temmuz’da destan yazan Aksaray, siz FETÖ eşkıyasına karşı demokrasiye sahip çıktınız, Türkiye’ye sahip çıktınız.

AKSARAY ÜZERİNDEN 2 TREN HATTINI LİMANLARA İNDİRECEĞİZ

Bugün Ankara’ya, Konya’ya, Nevşehir’e, Niğde’ye bölünmüş yollarla birbirine bağladık Aksaray’ı. Aksaray-Ortaköy-Kırşehir yolunu da tamamlamak üzereyiz. 400 yataklı eğitim araştırma hastanesinin inşaatı da hızla devam ediyor. En geç bu yılın sonuna varmadan bu hastaneyi de Aksaray’ımıza da kazandırmış olacağız. Aksaray’ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getiriyoruz. Aksaray üzerinden 2 tren hattını Akdeniz bölgesine, limanlara indireceğiz. Aksaray-Konya-Antalya tren yollarını da etüd ve proje çalışmaları devam ediyor. Hiç merak etmeyin gençler, havayolunda da Aksaray’ı geride bırakmayız.

İNŞALLAH AKSARAY HAVAALANINA DA AÇACAĞIZ

İnşallah Aksaray’ın havaalanı da olacak. Ulaştırma Bakanımız geçen hafta yaptığı buradaki çalışma ziyaretinde bütün bunları sizle paylaştı, sizlere müjdeyi verdi. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar. Öyle değil mi? Evet, Evet, Evet. Sayın Cumhurbaşkanım, kıymetli kardeşlerim Aksaray herşeyin en güzeline layık. Sizlere hizmet bizim için bir gururdur, bir ibadettir. 15 yıldır Aksaray hep yanımızda oldu. Bütün seçimlerde AK Parti’yi açık ara birinci yaptınız. Sağolun, varolun. 2007 Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi referandumunda Aksaray yüzde 86 evet dedi, rekora imza attı. Şimdi orada yüzde 86 dediniz, 16 Nisan’a hazır mıyız?

AKSARAY TÜRKİYE’NİN BÜYÜK HEDEFLERİ İÇİN CANI GÖNÜLDEN ‘EVET’ DİYOR

Ey ana muhalefet partisi sizin bu millete güveniniz yok mu? Milletin vereceği karardan niye korkuyorsunuz. Demokrasiye inancınız varsa söz de milletin, karar da milletindir. Bu millet siyasetçilerin sözünün eri olmasını ister. Sözünün doğru olmasını, samimi olmasını ister. Peki soruyorum, meydanlara inince ne diyeceksiniz? Türkiye yolunda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle emin bir şekilde ilerleyecektir. Aksaray birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir. Sayın Cumhurbaşkanım, sevgili Aksaraylı kardeşlerim, ülkemiz liderliğinizde geleceğe kararlı bir şekilde yürüyor. Aksaray geleceğe hazırlanıyor. Aksaray Türkiye’nin büyük hedefleri için canı gönülden ‘evet’ diyor… Türkiye’nin 81 vilayeti şaha kalkacak.

DAHA AKSARAY’DA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

270 milyon değerinde 72 eser Aksaray’ımıza hayırlı olsun, uğurlu olsun. Bütün bu projeler Aksaray’a olan hizmet aşkımızın en güzel örneğidir. Sizlerin desteğiyle yiğitler, kahramanlar diyarı Aksaray’a daha yapacak çok işimiz var. Yeter ki, gönüller bir olsun. Yeter ki, Allah bu millete hizmet yolunda bizim yardımcımız olsun. Yaptığımız yapacağımız bütün hizmetler eminim ki, aydınlık Türkiye’nin geleceğinin yollarını açmış olacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021