SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bandırma’ya Entegre Su Projesi İçin Geri Sayım başladı

Bandırma’ya Entegre Su Projesi İçin Geri Sayım başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 04.08.2017 - 14:15

Bandırma’ya Entegre Su Projesi İçin Geri Sayım başladı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) Destekli Proje kapsamında Bandırma’ya yapılması planlanan ve yüzde 85’i hibeli 30 milyon Avro’luk atıksu ile içmesuyu kaynaklı sorunlarının çözümüne yönelik olarak BASKİ’nin yürüttüğü Bandırma Entegre Su Projesi’nde bir aşama daha geçildi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) Destekli Proje kapsamında Bandırma’ya yapılması planlanan ve yüzde 85’i hibeli 30 milyon Avro’luk atıksu ile içmesuyu kaynaklı sorunlarının çözümüne yönelik olarak BASKİ’nin yürüttüğü Bandırma Entegre Su Projesi’nde bir aşama daha geçildi. Ulusal ve Avrupa birliği mevzuatında yer alan proje hakkında, kamuoyunun bilgilendirmesi amacıyla, yapılması zorunlu olan “Halkın Bilgilendirme Toplantısı” nın ikincisi Bandırma’da Etimaden İşletmeleri Sosyal tesislerinde yapıldı.

İlki geniş katılımlı olarak, 2 Mart tarihinde Levent Mahallesinde yapılan toplantının, ikincisine de ilgi çok fazla oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nden, Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt, Projeler Dairesi Başkanı Levent İbiş, Güney Marmara Şube Müdürü İbrahim Arkış ile diğer ilgili BASKİ personelinin hazır bulunduğu toplantıya, Çevre İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü bürokratları, mahalle muhtarları, çevre dernekleri temsilcileri, basın mensuplarının yanı sıra konuya ilgili vatandaşlar katıldı.

BASKİ Projeler Dairesi Başkanı Levent İbiş’in açış ve projenin bugüne dek gerçekleştirilen süreci ile ilgili bilgilendirme konuşmasından sonra, ÇED sürecini yürüten uzman İrem Özonat projenin teknik detaylarını kapsayan sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi. Sunumdan sonraki soru cevap bölümünde, toplantı gündemi olan Bandırma altyapı projesinin yanı sıra, BASKİ faaliyetleri ile ilgili sorulan sorulara, başta Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt olmak üzere konuyla ilgili personel cevap verdi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı, projenin planlandığı üzere, gecikme yaşanmadan 2018 yılı ortalarında temel atma, 2020 yılında işletmeye alınma törenlerinde bulunma dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

PROJE’DE NELER VAR?

Projenin kapsamında; Atıksu Arıtma Tesisi, Yeniİçmesuyu Terfi İstasyonu, Terfi Merkezi ile depolar arası iletim hatları, kollektör hatları, Kısmi Kanalizasyon, mevcut içme suyu depolarının kapasitelerinin arttırılarak yeniden yapılması, Atık su deşarj istasyonunun rehabilitasyonu, ayrıca içmesuyu ve kanalizasyon sisteminin bilgisayar ve otomasyon sistemi ile uzaktan anlık izlenmesi ve gerektiğinde kontrollü sağlanacak. Proje yatırım bedeli yaklaşık olarak 126 Milyon TL (30 Milyon Avro)’dur. Proje bedelinin %85 ‘i Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında hibe olacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021