SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Balıkesir’in konutta kazandıran ilçesi

Balıkesir’in konutta kazandıran ilçesi

A - +

Aksaray Haberleri - 29.06.2018 - 15:42

Balıkesir’in konutta kazandıran ilçesi

Türkiye’nin yazlık bölgelerinden Balıkesir, 1 milyonu aşan nüfusu ile dikkat çekiyor. Toplam 20 ilçenin bulunduğu şehrin ekonomisi; sanayi, tarım ve turizme dayanıyor.

Balıkesir’in ilçeleri ise şöyle Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk. Marmara Bölgesi’nin önde gelen şehirlerinden Balıkesir, kültür turizmi, deniz turizmi, termal turizmi ile adından söz ettiriyor. Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan şehirde deniz turizminde ön planda olan ilçeler ise şöyle; Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek, Burhaniye, Gönen ve Marmara. Yazlık evleriyle ön plana çıkan ve yeni projelerin artttığı Balıkesir, konumu ve ulaşım olanaklarıyla pek çok şehirden ayrılıyor. Turizmin yanı sıra gayrimenkul sektörü için de önemli bir yere sahip Balıkesir’de satılık konut fiyatları artıyor. Peki, Balıkesir’de satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Balıkesir satılık daire fiyatları ne kadar? Balıkesir’in konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Balıkesir emlak piyasası hakkında önemli bilgiler…

Balıkesir satılık daire fiyatları son bir yılda 1.93 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, emlak prim değeri yükselen Balıkesir’de satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 1.93 artarken, ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 84 TL oldu. Balıkesir satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 156 bin 264 TL ile 260 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 208 bin 352 TL olarak belirtiliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 22 yılı buluyor.

Balıkesir kiralık daire fiyatları 584 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Balıkesir kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 584 TL, maksimum 974 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 779 TL olarak ölçümleniyor.

Altıeylül, Balıkesir’in konutta kazandıran ilçesi olarak dikkat çekiyor!

Balıkesir’in satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçesi Altıeylül oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Altıeylül satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.88 artış gösterdi. Altıeylül ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 317 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Altıeylül ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 173 bin 792 TL ile 289 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 231 bin 723 TL olarak gösteriliyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021