SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Balıkçılar Kar Üstünde Mangal Yapıp Güreş Tuttu

Balıkçılar Kar Üstünde Mangal Yapıp Güreş Tuttu

A - +

Aksaray Haberleri - 03.01.2016 - 15:48

Balıkçılar Kar Üstünde Mangal Yapıp Güreş Tuttu

Aksaray’da 8 kişilik 60’lık balıkçılar, Mamasın Barajı bölgesinde kar üstünde önce mangal keyfi yaşadı, sonra da kar üstünde güreş tutarak gönüllerince eğlendi.

Aksaray’ın merkeze bağlı Gücünkaya Köyü’nde balıkçılık yapan ve çoğu emekli olan 60’lık ihtiyarlar, Mamasın Barajı Bölgesi’nde kar üstünde mangal yakıp piknik yaptı. 8 kişiden oluşan balıkçılar kar üstünde mangal yapıp karınlarını doyururken, mangalın ardından da kar üstünde güreşerek doyasıya eğlendiler.

Hidayet Kaya (73), kar üstünde mangal keyfinin bir başka olduğunu belirterek, “Biz burada kar üstünde piknik yapmaya geldik. Hem zamanı değerlendiriyoruz, hem de karnımızı doyuruyoruz. Bu tavukları eskiden Erol Taş yerdi. Şöyle tutar yerdi. 30-40 sene önce. Bilmiyorum, o zaman tavuklar çok mu kıymetliydi, yoksa insanlar mı çok severdi hatırlamıyorum. Şimdi herkes olmuş bir Erol Taş. Karda daha güzel oluyor. Hava sıcak olsa bu kadar olmaz. Kış günü daha iyi olur bu piknik. Biz öyle seviyoruz. Ama her köyün kendine göre özelliği vardır” dedi.

62 yaşındaki Hikmet Çavdar ise, “Burada piknik yapıyoruz. Kış günü işte böyle geçiyor. Kış günü boşuz. Hiçbir işimiz yok. Zaten emekliyiz. İşte böyle arkadaşlarla piknik yapıyoruz” şeklinde konuştu.

63 yaşındaki Bayram Akyol, arkadaşlarla birlikte piknik yaptıklarını ifade ederek, “Biz doğala alışkınız. Biz balıkçıyız. 30 senedir böyle temiz havalarda gezeriz. Yaşım olmuş 63. Şimdi de arkadaşlarla buralarda piknik yapıyoruz. Allah’a şükür karımızda yağdı. Kendi halimizde böyle gelip geçiyoruz Allah’a şükürler olsun. Karın üstünde mangal çok güzel oluyor. Bu karı bir daha bulamazdık yani” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de teşekkür eden 60’lık balıkçılar, “Devletimizden Allah razı olsun. Burada devletimiz sayesinde rahat hayat yaşıyoruz. Piknik yapıyoruz. Devlet imkanları bunlar, çok memnunuz” diyerek teşekkür ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021