SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bakanlardan Başkan Yazgı ya Ziyaret

Bakanlardan Başkan Yazgı ya Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 07.09.2015 - 12:55

Bakanlardan Başkan Yazgı ya Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketleri Aksaray’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletveki Nevzat Palta, Vali Şeref Ataklı ve beraberindeki heyetle birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Aksaraylı Bakanlar Aşçı ve Alaboyun Belediyeyi ziyaretleri sırasında Başkan Yazgı, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Başkan Yazgı Bakanların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi

“Bugün burada bakanlarımızı ağırlamaktan çok mutluyuz gururluyuz. Aksaray’ı en az bizim kadar tanıyan, bizim kadar bilen, şehrimizin turizm, tarım ve sanayideki potansiyelinin farkında olan ve bunun yanında şehrimizin sorunlarına da vakıf olan çok değerli iki bakanımızı belediyemizde ağırlamak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ben tekrardan hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum ve bakanlarımızın yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Aksaray sonradan il olmasına rağmen son yıllarda yapılan büyük sanayi yatırımlarıyla ciddi manada bir ilerleme kat etmiştir. Bu büyümeye ben inanıyorum ki bakanlarımızın da çok büyük katkıları olacaktır. Siz değerli bakanlarımız sayesinde Aksaray, turizm, tarım ve sanayideki potansiyelini tam kullanan, daha tanınan, daha bilinen ve sorunlarının olmadığı marka şehirlerimizden biri olacaktır. Bu bağlamda bakanlarımızın projelerimize verecekleri destekler için ve Aksaray’a kazandıracakları her şey için ben şimdiden teşekkür etmek istiyorum.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Belediyesine milletvekili olarak daha önce çok geldiklerini ancak Bakan olarak ilk kez geldiklerini ifade ederek “ Biz ne zaman Milletvekilliği için seçime girsek Aksaraylı hemşerilerimiz bizi hep Bakanlığa layık gördüler. Onların gözünde hep bakandık. Ben Aksaraylı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Çok güçlü bir dilekleri, duaları, arzuları oldu ki böyle bir talepleri gerçekleşti. Cenabı Hak bir değil iki tane bakanlık verdi. Hatta üç tane diyebiliriz Selami Altınok valimiz şu an İçişleri bakanı oldu.” dedi

Bülten No: 1/ 07.09.2015

“BAŞKANIMIZA BELEDİYE BAĞLAMINDA BİZİM YAPACAĞIMIZ ŞEYLER VARSA BİZ KENDİSİNİN EMRİNDEYİZ”

Bakan Alaboyun “ Aksaray belediyemizde güzel hizmetler oldu. Haluk Başkanda o güzel hizmetleri sürdüren arkadaşımız. Kendisini tebrik ediyoruz. Belediye bağlamında bizim yapacağımız şeyler varsa biz kendisinin emrindeyiz her zaman. Aksarayla ilgili en temel sorunlarda birisi su idi. Su ile ilgili bayağı bir aşama kaydedildi. Aksaray çok hızla büyüdü. 2002 yılında Ak parti iktidara geldiğinde Aksaray’a giriş tabelası 110 bin yazıyordu. Fakat şu an 200 bin 10 sene içinde % 100 nüfus artışı var. Organize sanayimiz büyük sanayimiz Mercedes, Sütaş, Bridgestone gibi dünya devi şirketler geldi. Görünmeyen, hissedilemeyen, sessiz ve alttan hızlı gelişme gösteren bir ildir Aksaray. Bunda sayın valilerimiz başta olmak üzere milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızın ve öncelikle de bize gönül veren Aksaraylı hemşerilerimizin çok büyük katkısı var. Ben herkes teşekkür ediyorum.” dedi

Bakan Alaboyun “Hızlı büyümenin getirdiği sancılar var. Bu sancılarla en çok yüzleşen belediyeler. Çünkü gelen nüfus altyapı istiyor. Gelen nüfus su istiyor, yol istiyor, ev istiyor. Dolayısıyla bunu sağlaması gerekenler belediyeler. Belediyelerimizde böyle bir süreç içerisinde mümkün olduğu kadar iyi bir hizmet verme gayreti içerisindeler. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”

17.TÜRK DEVLETİNİN BİR BAKANI OLMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise açıklamasında şu görüşlere yer verdi “ Aksaray’ımız büyüyen güzel bir şehir. Allah vergisi coğrafik konumu itibari avantajı olan bir şehir. Memleketin sorunlarına hep omuz vermiş insanlar yetiştiren bir şehir. O anlamda avantajlıyız. Şanslıyız. İşte başkanımız olsun sizler olsun. Bu gönül birliği içerisinde bu aşkla bu şevkle şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Her ne kadar Aksaray milletvekilliği keyif olsa da ben hep derim evliyalar şehrinin Belediye başkanı olmak bir ayrıcalıktır. Rabbimize ham olsun. Bir isterken üç tane bakanımız nasip oldu dediniz ya inşallah hep hamd etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla Türk milleti devlet kurmuş. Şu anda 17. Türk devletiyiz. 17.Türk Devletinin bir bakanı olmak bizim için elbette ki büyük bir şeref. Ama bu bir imtihan. İnşallah aldığımız yükü hakkıyla taşırız. Hem Aksaray’ımız için hem Türkiye’miz için. Aslında tüm Müslümanlar için tüm mazlumlar için biz hizmet etmeyi düşünüyoruz. Keza bu topraklar için her gün şehitler veriyoruz. 1000 yıldır bir mücadele veriyoruz. Biz buraya ne zaman geldik o günden beri biz kovmaya çalışıyorlar. Yok etmeye çalışıyorlar. Başardık Elhamdülillah ben bakıyorum da o geçen mücadele dönemine baktığımızda çok daha güçlüyüz. Onun için bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Bunun için birlik ve beraberlik lazım. Allaha güveneceğiz. Birbirimize güveneceğiz. Hiçbir şeyden korkmayacağız. Bizde korkmuyoruz. Önce Allaha güveniyoruz. Sonra Aksaray’a güveniyoruz. Sizin gibi değerli yöneticilerimize güveniyoruz.

BAKANLARA SOMUNCU BABA YÜZÜĞÜ HEDİYE EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’a ziyaretlerinin anısına AKMEK’te hazırlanan çeşitli hediyeler verdi. Başkan Yazgı, Aksaraylı Bakanlar Alaboyun ve Aşçı’ya Somuncu Baba filmi için tasarlanmış üzerinde buğday tanesi olan özel hazırlanmış yüzükleri hediye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021