SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » B.Bölcek Köprüsünün temeli atıldı

B.Bölcek Köprüsünün temeli atıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.03.2015 - 19:11

B.Bölcek Köprüsünün temeli atıldı

45 yıllık ömrünü tamamlayan ve ihtiyaca cevap veremeyen Büyük Bölcek Köprüsü’nün Yenileme Projesi, temel atma töreni ile hayata geçirildi.

Düzenlenen yeni köprü temel atma törenine Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Ömer Gizlenci, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı haluk şahin Yazgı, Büyük Bölcek Köprüsü’nün 45 yıllık ömrünü tamamladığını belirterek, artık ihtiyaçlara cevap vermediğini söyledi. Bu amaçla yeni bir proje yaptıklarını belirten Başkan Yazgı, “Şimdi köprümüzü yıktık. Bu köprümüzün yıkımından sonra da Aksaray’ımıza yakışır, trafik sorunlarını rahat bir şekilde çözecek yeni bir proje üzerine çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında 24.02.2015 tarihinde ihalesini yaptık ve sözleşme yaptığımız firma ile birlikte yapımına başladık. Bugünde herkesin huzurunda temel atma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Eski köprümüz 16 metre genişliğindeydi. Yeni köprümüz ise 26 metrelik giriş, çıkışı ise 37 metre genişliğinde olacak. Böylelikle köprümüz daha büyük ve daha geniş olacak. Bu köprümüzün her iki tarafında da yayalarımızın rahatça ulaşımını sağlayabilmesi için 2’şer metrelik kaldırımlar düzenledik. Yaptığımız projeler ile Aksaray’ımızın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Biz bu projemizle birlikte 7 tane daha köprü projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Bunlardan 4 tanesi yaya, 3 tanesi hem yaya hem de trafik olmak üzere. İnşallah önümüzdeki haftalarda da diğer açılışlarımız ile devam edeceğiz. Aksaray’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından temel atma merasimine geçildi. Vali Şeref Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı butona birlikte basarak köprünün temelini attılar. Köprünün kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021