SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Vali Pekmez’i Ziyaret Etti

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Vali Pekmez’i Ziyaret Etti

A - +

Aksaray Haberleri - 14.11.2016 - 14:19

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Vali Pekmez’i Ziyaret Etti

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aksaray Başkanlığı tarafından düzenlenen “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” konulu konferans için Aksaray’a geldi. Milletvekili Paşayeva, Kadın Girişimciler Kurulu Aksaray İl İcra Kurulu Başkanı Aysun Akkurt ve beraberinde bir heyet ile Vali Aykut Pekmez’i Valilik Makamı’nda ziyaret etti.

Milletvekili Paşeyeva ve beraberindeki heyeti kabulünde açıklama yapan Vali Aykut Pekmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Vali Pekmez, kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye’nin dünyanın kutuplaştığı yıllarda birbirinden uzaklaştığını, ancak ilişkilerin 1989 yılından itibaren hızlı şekilde geliştiğini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı görüşmelerin, insanların birbirini tanımalarının önemine vurgu yapan Vali Pekmez, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Aksaray’da düzenlediği program nedeniyle Aksaray’a gelen Milletvekili Paşaveya’nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirti.

Kadınların toplumdaki yerine dikkat çeken Vali Pekmez; “Kadınların siyasette, ticarette ve çalışma hayatında olmasının büyük önemi var. Ülkemizde hem siyasette hem ticarette yer alan kadınların sayıları artmaya başladı. Çalışma hayatında son düzenlemelerle kadınlarımıza büyük fırsatlar verildi.” dedi.

Ziyarette konuşan milletvekili Paşayeva da Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye’yi son ziyaretinde söylediği; “Türkiye’nin gücü, bizim gücümüzdür. Bizim gücümüz de Türkiye’nin gücü!” sözünü hatırlatan Paşayeva, “Birliğimizin bu gücü de aynı zamanda coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin gücüdür. İster Azerbaycan, ister Aksaray veya Türkiye’nin diğer bölgelerinde olsun, nerede doğsak, yaşasak farklı değiliz. İnsanımızın acısının bizim acımız olması gerekir. Çanakkale Zaferi’nde, büyük güçler bu zafer kazanılamaz dediği zaman biz bu zaferi kazanmışız. Bu zaferi kazandıran birlik ve beraberlik ruhu olmuş. Azerbaycan’dan yüzlerce insan gelmiş, “Burası bizim vatanımız” diyerek bu mücadeleye katılmıştır. 1918’de Ermeni Taşnak Çeteleri yabancı güçlerin desteği ile Azerbaycan Türkleri’ne karşı soykırım katliamları yaptığı zaman, zor dönemlerine rağmen Osmanlı’nın, Nuri Paşa’nın başkanlığında Türk Kafkas-İslam Ordusu’nun yardıma gitmesi ile biz kazandık. Bunu genç nesillere iyi anlatmamız, öğretmemiz gerekir”dedi.

Paşayeva; Vali Aykut Pekmez’e Azerbaycan’ın ünlü sanatçılarının türkülerinin yer aldığı albümlerini hediye eti. Vali Aykut Pekmez de Milletvekili Paşaveya’ya el dokuması Taşpınar halısı hediye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021