SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ayva Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti

Ayva Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 21.03.2018 - 19:43

Ayva Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti

Vali Aykut Pekmez: “Engellilerle ilgili son 15 yılda çok önemli çalışmalar yapıldı”

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı 22. ve 23. dönem milletvekili Lokman Ayva Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü ve Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinin açılış töreni için Aksaray’a gelen Türkiye Beyazay Derneği Genel başkanı Lokman Ayva beraberinde Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, Aksaray’daki engelli derneklerinin başkan ve üyelerinden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette dernek genel başkanı Ayva ve beraberindeki misafirleri ile bir süre sohbet eden Vali Pekmez; son 15 yılda engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan maddi ve diğer alanlarda yapılan çalışmalara rağmen istenilen noktada değiliz diyen Vali Pekmez; “Engellilerimizi hayata barışık hale getirmek, günlük hayatlarını sürdürebilecek noktaya getirebilmek için imkanlar ve olanaklar içinde elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada toplumun ilgisini ve dikkati çekmek için etkinliler düzenleniyor. Engelliler için tesisler hizmete açılarak bu ilginin uyandırılmasına çalışılıyor’dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı 22. ve 23. dönem milletvekili Lokman Ayva Akçakoca’da görev yaptığı sırada Vali Aykut Pekmez ile tanıştıklarını ve etkinlikler düzenlediklerini anlatarak; Vali Pekmez’e kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye genelinde 82, yurt dışında 9 şubesi 12 ülkede ise temsilciliği bulunan Türkiye Beyazay Derneği önemli işler yaptığını, Aksaray da çok güzel bir sayfa açıldığını anlatan Ayva; “ Daha güzel şeylere vesile olmak için engelliler için yeni şeyler yaparak ülkemizin önünü açacağız.”dedi.

Aksaray’ın bu konuda Türkiye’nin genel ortalamasının bir adım önünde gittiğini ifade eden Ayva; Aksaray’daki engelli derneklerinin burada omuz omuza vererek birlikte çalıştığını bu birlikteliğin diğer illerde bulunmadığını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Pekmez Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı 22. ve 23. dönem milletvekili Lokman Ayva’ya ve misafirlerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021