SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AVM’ler Şehir Dışına Çıkarılacak, Esnafa Vergi Muafiyeti Getirilecek

AVM’ler Şehir Dışına Çıkarılacak, Esnafa Vergi Muafiyeti Getirilecek

A - +

Aksaray Haberleri - 06.05.2015 - 13:28

AVM’ler Şehir Dışına Çıkarılacak, Esnafa Vergi Muafiyeti Getirilecek

MHP Milletvekili Adayı Tuğrul KARACAER esnaf gezilerine ara vermeden devam ediyor.Tuğrul KARACAER yaptığı ziyaretlerde; MHP’nin esnaf ve sanatkarlarla ilgili olan çalışmalarını anlatarak ‘Esnafımız hem toplumumuzun hem de ekonomimizin bel kemiğidir bu nedenle ekonomik kriz altında ezilen esnaf kardeşlerimize gereken önem mutlaka verilecektir. Özellikle son yıllarda AVM ekonomisinin devlet eliyle yerleştirilmeye çalışıldığı aşikardır. Bu durum maalesef evine zor şartlarda ekmek götüren küçük esnafımızı vurmuştur. Bunun için MHP iktidarında esnaf ve sanatkârımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirilecektir. Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir. Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir.
Esnaf ve sanatkarların KOSGEB kredi ve desteklerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi için sadece esnaf ve sanatkarlara özgü programlar uygulamaya konulacaktır. Halk bankasının esnaf ve sanatkarı etkin biçimde desteklemesi temin edilecektir. Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilecektir. Esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacaktır. Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.
Geçimini bir tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan on yıl kullanmak şartıyla KDV ve ÖTV alınmayacaktır.
Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacaktır. Esnaf ve sanatkârların, geçmişte vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunmasına rağmen, kayıt ve tescili olmadığı gerekçesiyle hizmetine saydıramadıkları zorunlu sigortalılık sürelerine borçlanma imkânı verilerek hizmetlerine saydırabilmeleri sağlanacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır. Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır dedi.
Esnaflar ise; artık kendilerinin hiçe sayıldığını son 10 yılda her geçen gün daha da kötüye gittiklerini çıkarılan yeni yasaların kanunların hep büyük işletmeler için çıkarıldığını kendilerinin ise iş yerlerini kapatmakla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek zenginin daha da zengin fakirin ise daha da fakirleştiği bir çark olduğunu kazandıkları ekmek parasını da devletin kendilerinden vergi olarak almasından şikâyet ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021