SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATSO’dan Almanya’ya Staj Köprüsü Meyve Vermeye Başladı

ATSO’dan Almanya’ya Staj Köprüsü Meyve Vermeye Başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 01.07.2019 - 10:38

ATSO’dan Almanya’ya Staj Köprüsü Meyve Vermeye Başladı

Erasmus + yükseköğretim programı 2017 yılı dönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesi kapsamında Ahiler Staj Konsorsiyumu projesi iştirakçisi olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Hacettepe Üniversitesi, TOBB ETÜ , Aksaray Üniversitesi ,Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ,TED Üniversitesi mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerin , AB ülkelerinde staj imkanı yaratmak üzere Almanya’da temaslarda bulunulmuş ve görüşmeler sonuncunda neticesinde 15 öğrencinin Almanya ‘da staj yapmasına imkan verecek olan işadamları, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasına stajyer için talepte bulunmaya başladılar.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Almanya’da is adamlarıyla görüşmeler gerçekleştiren ATSO heyetinin girişimleri meyvelerini vermeye başlarken, konu ile ilgili açıklama yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş yaptığı açıklama da; Erasmus + yükseköğretim programı 2017 yılı dönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesi kapsamında Almanya’da yaptığımız görüşmeler neticesinde staj köprümüz oluşturulmaya başlamıştır. Almanya’daki işadamı Ali Dede Gönen’in staj için talep ettiği öğrenci ile görüşme yapmak için odamıza ziyarette bulunmuş ve ziyarette Meclis Üyesi Murat Koyuncu, Genel Sekreteri M.Murat Yılmaz ve Aksaray Üniversitesinden Uğur Koyuncu ve staj yapacak öğrencimiz de katılım sağlamıştır.

Bu projedeki en büyük gayemiz Almanya’da staj imkânı bulamayan öğrencilerimize staj imkânı yaratılarak çocuklarımızın AB ülkelerinde iş deneyimi yaşamalarında iş yeri bulma noktasındaki eksiklerin giderilmesidir. Bu noktada bizler Oda olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra yurt dışı staj yeri bulma hususunda önceden kurulan temaslar göz önünde bulundurulduğunda daha fazla öğrencimiz AB ülkelerinde staj yapabilecek duruma gelecektir. Bu projenin hem öğrenci hem de iş adamları için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021