SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATSO Başkanı Koçaş 2017 Yılını Değerlendirdi

ATSO Başkanı Koçaş 2017 Yılını Değerlendirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 28.12.2017 - 14:32

ATSO Başkanı Koçaş 2017 Yılını Değerlendirdi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, 2017 yılını iş dünyası açısından değerlendirirken, 2018 yılının iş dünyasına başarı getirmesini dileyen mesaj yayınladı.

ATSO Başkanı Koçaş, tarafından yapılan yazılı kutlama mesajında; “2017 yılını ülkemizin büyüme rakamlarında göstermiş olduğu rekor seviyedeki oranla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye 2016 yılında yaşamış olduğu 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin etkilerini 2017 yılının ilk aylarında da yaşamış olsa da yıl sonuna doğru artık olumsuz izlerden kurtulmuştur.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Genel Kurulunda Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Milli İstihdam seferberliği ve İş Dünyamıza yönelik olarak hayata geçirilen Teşvik ve Desteklemeler de bu izlerin silinmesinde en büyük etken olmuştur.

Aksaray, ülkemize ekonomik olarak en büyük katkı sağlayan illerin başında gelirken, ilimizde tarihin en büyük seferberliği olarak gösterilen Milli İstihdam Seferberliğine 6 bin ek istihdam katkı sağlanması hedef bilinmiş ve bu hedefimiz 12.000 civarında istihdam ile gerçekleştirmiştir.

İlimizin Merkez bütçeye katkısı 2017 yılı itibari ile artış gösterirken, İlimizin Kişi Başı Milli Geliri ülke oranının üzerine çıkmış, ilimizin ithalatı 2017 yılı itibari ile yaklaşık %50’lik bir oranda düşüş göstermiş ihracat oranlarımızın geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık %3’lük bir artış göstermiştir.

Ülke genelinde açılan şirket sayılarında 41 ili geride bırakan ilimiz bu anlamda ülkemizin en fazla yatırım alan şehirlerinden birisi olmayı başarmıştır.

Aksaray, 2017 yılında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsamızın büyük emek verdiği yaklaşık 8 Milyon TL değerindeki proje olan TOBB Meslek Lisesine kavuşmuştur. Bu Proje ile birlikte iş dünyamızın yaşamış olduğu kalifiye eleman sorununun önüne geçilecektir. Yine aynı şekilde ilimiz fuarlar şehri kapsamında 2017 yılında Oto Show, Mobilya, Beyaz Eşya fuarına ev sahipliği yaparak yaklaşık 5 Milyon TL’lik ticaret hacmi oluşturulmuştur. Eğitimler kapsamında ATSO Akademi iş dünyamıza yönelik onlarca eğitim düzenler iken yeni girişimcilerimize kurslar açmış bu alanda ilimiz rekorları kırmıştır. Fuarlar kapsamında yine bölge rekorunu elde eden Ticaret ve Sanayi Odamız İş dünyamızı fuarlara buluşturmaya 2018 yılında da devam edecektir.

2017 yılında, Ülkemiz genelinde Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana en büyük hayallerinden birisi olan Yerli Otomobil için ilk adımlar atılmış ve babayiğitler belli olmuştur. Bu kapsamda 2017 Yılının ülkemiz açısından en büyük projelerinden birisi olan Yerli Otomobil için Aksaray olarak bizlerde büyük adım atmış ve Türkiye’de başlatılan en büyük kampanyanın altına imza atmışızdır. Bursa, Gebze, Kocaeli, Sakarya gibi illerin adı geçerken bizim başlatmış olduğumuz “Yerli Otomobili Aksaray için istiyoruz” kampanyası Aksaray’ımızı bir anda ülkenin gündemine taşımıştır. Kampanyamız kapsamında Babayiğitlere bedelsiz olarak 25 Milyon TL değerinde ki Organize Sanayi Bölgemizdeki arsayı tahsis edeceğimizi söyledik çünkü biz projeyi en çok isteyen illerin başındayız. Aksaray konum ve alt yapı açısından yerli otomobil fabrikası için gerekli olan her şeyi rahatlıkla karşılayabilecek düzeydedir.

İlimiz kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki Aksaray İş Dünyasının öncü kuruluşu olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız, Aksaray sanayisine en büyük katkıyı 2018 yılında da vermeye devam edecektir. Aksaray yararına olacak her projenin en büyük destekçisi olacağımızı, yanlışların ise karşısında, Dim dik duracağımızı belirtiyoruz çünkü biz bu şehri çok seviyoruz.

2018 yılının başta Ülkemiz olmak üzere bölgemize ve ilimize hayırlar getirmesini cenab-ı Allah’tan diliyor, tüm şehrimizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021