SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATSO Başkanı Göktaş’tan Ekonomiye İlişkin Yasa Değişiklikleri Hakkında Önemli Açıklamalar

ATSO Başkanı Göktaş’tan Ekonomiye İlişkin Yasa Değişiklikleri Hakkında Önemli Açıklamalar

A - +

Aksaray Haberleri - 23.02.2019 - 11:13

ATSO Başkanı Göktaş’tan Ekonomiye İlişkin Yasa Değişiklikleri Hakkında Önemli Açıklamalar

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranının sıfırlanması, işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanması gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını belirtti.

İşverenlere, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihlerinde işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacağını belirten ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da; “Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir. Bu kapsamda iş verenlerimizi yakından ilgilendiren ve Ekonomide düzenlemeler içeren kapsam genişletilmiş hükümetimiz işverenlerimize katkı sağlama noktasında bir adım daha atmıştır.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu hükümlerine göre poşetlenerek satılanlar hariç olmak üzere, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranı sıfırlanacaktır. İstisna had sınırı ise bu istisnanın uygulanmasında geçerli olmayacaktır. Ayrıca işverenlerimizi yakından ilgilendiren diğer bir husus ise, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihlerinde işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacaktır.

Taşeron işçilere, 11 Eylül 2014’ten sonra imzalanan ihale sözleşmeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan kıdem tazminatı ödemeleri, sözleşmede aksi belirtilmemişse, taşeron işverene rücu edilmeyecektir. Tarım Sektörümüzde ise üretime devam edilmesi şartıyla; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi alacaklarından 31 Aralık 2018 itibarıyla tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılanlar ile borçları çeşitli afetler nedeniyle ilgili mevzuat kapsamında ertelenmiş olan borçlular, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar banka/kooperatife başvuruda bulunarak tarımsal kredi borçlarını yapılandırabileceklerdir. Devletimize, işverenlere yönelik olarak attığı adımlardan dolayı Aksaray İş Dünyasının öncü kuruluşu Ticaret ve Sanayi Odamız adına teşekkür ediyorum” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021