SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATB E-Commodity Bazaar Emtia Alım – Satım Portalına Dahil Oldu

ATB E-Commodity Bazaar Emtia Alım – Satım Portalına Dahil Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 05.02.2018 - 10:52

ATB E-Commodity Bazaar Emtia Alım – Satım Portalına Dahil Oldu

İzmir Ticaret Borsası ulusal ve uluslararası alanda tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım – Satım Portalına Aksaray Ticaret Borsası ’da katıldı.

Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök , Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, 02 Şubat Cuma günü İzmir Ticaret Borsası’nın konuğu oldu. Borsa temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen organizasyon kapsamında katılımcılara İzmir Ticaret Borsası tarafından kurulan E-commodity Bazaar sisteminin işleyişi hakkında bilgi aktarıldı. Görüşmenin ardından Aksaray Ticaret Borsaları ile İzmir Ticaret Borsası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Aksaray Ticaret Borsası’na kayıtlı üyeler de artık E-Commodity Bazaar Portalı’nda firmalarını ve ürünlerini tanıtabilecek ve alım-satım işlemleri için farklı firmalar ile işbirliği yapma imkânlarına sahip olabilecek.

E-Commodity Bazaar projesinin tanıtım çalışmaları ve işbirliklerini değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Ticaret Borsaları olarak ülkemiz için büyük önem taşıyan tarım sektörü ve tarımsal sanayi alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Bu anlamda önemli sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Üye firmalarımızın sektörleri ile ilgili yaşadığı sorunlara çözüm bulunması ve iş kapasitelerinin arttırılması önceliklerimiz arasında. Ayrıca, bir taraftan tarım sektörünün üretim kapasitesinin geliştirilmesi, diğer taraftan daha etkin bir tarımsal ürün ticaretinin oluşturulmasında da sorumluluklarımız bulunuyor. İzmir Ticaret Borsası olarak, “E-commodity Bazaar” isimli sanal pazaryeri projesini bir süre önce hayata geçirdik. Yerli ve yabancı borsalar ve meslek örgütleri ile iş birliği yaparak elektronik ticaret platformumuzun geliştirilmesine çalışıyoruz. Yakın zamanda bu borsalarımızı bizlerde ziyaret ederek bünyelerindeki üye firmalara sistemi tanıtıcı toplantılar yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök de platformun üyelerine tanıtılması ve sisteme dâhil olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.

Özkök” Öncelikle bu gününü bize ayırarak bizleri misafir eden İzmit Ticaret Borsasına çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk kurulan borsa ve borsacılığın yayılım noktası olan İzmir Ticaret Borsası’nda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Borsalar Şehrin ufkunu ve vizyonunu hazırlamada öncü kuruluşlardır. Borsaların, Ticarette insan hayatına çok büyük öneme haiz olduğunu biliyoruz. Bizler aynı ağacın farklı dallarıyız. Bizde ağabey borsalarımızdan aldığımız hedeflerle bölgemizde iyi çalışmalar sergilemeye devam edeceğiz. Bu ortaklıktan biz çok memnun olduk. Hepinize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

İmza töreninin ardından İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü tarafından Borsa faaliyet ve projeleri hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021