SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Atatürk İlkokulu Türkiye’de Örnek Gösterilecek Niteliktedir

Atatürk İlkokulu Türkiye’de Örnek Gösterilecek Niteliktedir

A - +

Aksaray Haberleri - 17.04.2018 - 10:05

Atatürk İlkokulu Türkiye’de Örnek Gösterilecek Niteliktedir

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt ile birlikte Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek, Okul Müdürünün kendi imkânlarıyla yapmış olduğu atölyeleri ve faaliyetlerini yerinde inceledi.

Atatürk İlkokulunda sadece öğrencilere eğitim vermekle kalınmıyor. Veliler için Biçki dikiş, iğne oyası ve rölyef kursları da açıldığını ifade eden okul müdürü Recep Çelen, bununla kalmayıp okul bahçesinde doğal tarım yaptıklarını ve her gün 20 öğrenciye kahvaltı verdiklerini, ayrıca askıda elbise uygulaması ile ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, okullarının çok yönlü olarak insanlara hizmet verdiğini kaydetti.

Başkan Yazgı ve eşi Hasibe hanıma okuldaki atölyeleri gezdiren Okul Müdürü Recep Çelen, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“ Okulumuzda iki adet velilerimize yönelik kurs var. Bu kursların birisi biçki dikiş diğeri iğne oyası kursu. Ayrıca bu kurslarda rölyef çalışmaları da yapılmaktadır. Kurslar bir atölye niteliği kazanmış olup üretilen ürünler pazarlanmaktadır. Böylece öğrenci velilerimiz hem meslek öğrenmiş hem de aile bütçesine katkıda bulunmuş oluyorlar. Sabah çocuğuyla okula gelen veli kurslarda ürettim yapıyor çocuğu derse gidiyor. Bu kurslar halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından tahsis edilen kurs öğretmenleri nezafetinde yapılmaktadır. Velilerimizin ürettiği ürünlerin başka illerden ve yurtdışından müşterileri olup internet üzerinden de satış yapmaktalar.

Ayrıca okulumuzda uygulama bahçesinde doğal tarım yapılmakta olup mahalleli hem özendirilmekte hem de bu ürünlerden ücretsiz yararlanmaktadır

Okulumuz da askıda elbise uygulaması sayesinde Aksaray in diğer mahallelerinden hatta köy ve kasabalarından ilçelerinden gelen vatandaşlarımız bu giysilerin içinden ihtiyacı olanları almaktadırlar

Okulumuzda her gün kendi imkânlarımızla 20 öğrenciye kahvaltı vermekteyiz. Bu öğrencilerin bir bolumu öksüz yetim bir bölümü parçalanmış aile çocukları ve yoksul öğrencilerimizdir”

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk İlkokulunun her yönüyle örnek teşkil ettiğini ve Okul Müdürü Recep Çelen’i bu başarısından dolayı tebrik ettiğini belirterek “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çabalayan ve hatta okulu bir fabrika gibi üretken hale dönüştüren Okul müdürümüze, kurslara katılan değerli velilerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Recep Çelen, okulu ziyaretinin anısı olarak Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya tablo hediye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021