SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’lü Sporculardan Dünya Ve Avrupa Dereceleri

ASÜ’lü Sporculardan Dünya Ve Avrupa Dereceleri

A - +

Aksaray Haberleri - 18.03.2016 - 10:29

ASÜ’lü Sporculardan Dünya Ve Avrupa Dereceleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri okçuluk ve cirit atma branşlarında dünya ve Avrupa dereceleri elde etti. ASÜ’lüler, Türkiye’ye, okçulukta dünya ikinciliği ve dördüncülüğü, cirit atmada ise Avrupa üçüncülüğü hediye etti.

Ankara’da düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda ASÜ’lü sporcular dünya dereceleri elde etti. 133 ülkeden 350 sporcunun katıldığı organizasyonda ASÜ öğrencileri Onur Tezel, Furkan Dernekli, Emre Çömez, Evren Çağıran ve Buket Aycan Türkiye’yi, Aksaray’ı ve ASÜ’yü başarılı şekilde temsil etti. Onur Tezel yaptığı başarılı atışlarla Olimpik Yay kategorisinde dünya ikincisi olurken, Furkan Dernekli ise Makaralı Yay kategorisinde dünya dördüncüsü oldu. Şampiyonanın diğer ASÜ’lü sporcuları Emre Çömez, Evren Çağıran ve Buket Aycan da isabetli atışlarıyla dünyanın en iyi 16 okçusu arasına girmeyi başardı. Böylece 16 kişilik en iyi kadronun içinde 5 Türk yer almış aldı. 5 Türk sporcunun da ASÜ’lü olması şehirde büyük bir memnuniyet ve gururla karşılandı. Öte yandan ASÜ Öğrencisi Emin Öncel de cirit atmada önemli bir başarı elde etti. Romanya’nın Arad kentinde düzenlenen “16’ncı Avrupa Atmalar Kupasında”yarışan Emin Öncel, 23 yaş altı cirit atma kategorisinde, 72,64 metrelik derecesiyle Avrupa üçüncüsü oldu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün sportif alanda gösterdiği başarıların devam ettiğini belirterek, “Yıl boyunca çeşitli branşlarda düzenlenen pek çok spor organizasyonunda öğrencilerimiz önemli başarılar elde ediyor. Sporcularımızı ve antrenörlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021