SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’lü Akademisyene Tüba Ödülü

ASÜ’lü Akademisyene Tüba Ödülü

A - +

Aksaray Haberleri - 18.12.2015 - 10:27

ASÜ’lü Akademisyene Tüba Ödülü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Algı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen, “2015 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü (GEBİP), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden aldı. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de törene katıldı.

– Ödül, 39 Yaşını Doldurmamış Bilim İnsanlarına Veriliyor –

Doç. Dr. Fatih Algı, yeni nesil optik ve elektronik malzemeler için işlevsel moleküler yapıların rasyonel tasarımı, sentezi ve geliştirilmesi konularında yürüttüğü uluslararası düzeydeki üstün nitelikli çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Ödül, TÜBA tarafından, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla, 39 yaşını doldurmamış bilim insanlarına veriliyor. ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Algı ve Araştırma Grubu, ASÜ bünyesinde yeni kurulan Biyonano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı’nda, bazı ileri teknolojik uygulamalarda ve çeşitli hastalıkların ön teşhis, görüntüleme ve tedavisinde kullanılabilecek moleküler sensorların, kemilüminojen ajanların, kromik malzemelerin ve duyarlı polimerlerin tasarımı, sentezi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarına halen devam ediyor.

– Algı, “Başarılı 1000 Bilim İnsanı Listesi”nde de Yer Almıştı –

Fatih Algı, 2009 yılından bu yana, uluslararası düzeydeki araştırma projeleriyle, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) programı çerçevesinde yürütülen çeşitli aksiyonların yürütme komitelerinde ASÜ ve Türkiye temsilci üyesi olarak görev yapıyor. 16 h-indeks puanına sahip olan ASÜ’lü akademisyenin, Uluslararası Atıf Endeksleri kapsamındaki çeşitli dergilerde yayımlanmış 43 makalesi bulunuyor. Makalelerine bugüne kadar 800’ün üzerinde atıf yapılan Fatih Algı, 2015 Ocak Ayında, İspanya’da faaliyet gösteren Ulusal Araştırma Kurumu’nun yayınlandığı “Türkiye’deki En Başarılı 1000 Bilim İnsanı Listesi”nde de yer almıştı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Doç. Dr. Fatih Algı’yı aldığı ödül münasebetiyle kutladı ve ASÜ’nün akademik performansını her geçen yıl biraz daha arttırdığını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021