SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’lü Akademisyen FETÖ’cumu yoksa Hainmi?

ASÜ’lü Akademisyen FETÖ’cumu yoksa Hainmi?

A - +

Aksaray Haberleri - 30.08.2016 - 17:44

ASÜ’lü Akademisyen FETÖ’cumu yoksa Hainmi?

27 Ağustos 2016 günü Milliyet’in internet gazetesinde yer alan habere göre Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Eylem Yenisoy hakkında yöneltilen iddialar gümdeme bomba gibi düştü.
Aksaray kamuoyu ise bu haber hakkında ASÜ yönetiminin bir an evvel açıklama yapmasını bekliyor.
Haber metni aynen şu şekilde:
Eğitim-Sen’li akademisyen FETÖ’cü ve hain ilan edildi
Aksaray Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetten gelen uyarılara rağmen FETÖ’ye yönelik yürütülmesi gereken soruşturmayı bambaşka bir boyuta taşıdı.
Üniversite yönetimi, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan, Eğitim-Sen üyesi akademisyeni önce “terör örgütlerine müzahir, hain” ilan edip açığa aldı. Daha sonra açığa almanın FETÖ nedeniyle yapıldığına yönelik yazı gönderen üniversite, açığa alınan hoca, savunmasında bunu şiddetle reddedince apar topar yeni bir yazı hazırlayarak, “terör örgütüne üye olma şüphesi” suçlamasını yöneltti.

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Eylem Yenisoy, 19 Ağustos tarihinde açığa alındı. Herhangi somut bir suçlama yöneltilmeyen Yenisoy için, “terör örgütlerine müzahir, hain” olabileceği yönünde kanaat oluştuğu ifadeleri kullanıldı. Bu suçlamalara yönelik 22 Ağustos’ta avukatıyla savunma yapmak üzere komisyona giden Yenisoy’dan avukatının dışarıda kalması istendi. Avukat dışarı çıkmayınca, komisyon herhangi bir soru yöneltmedi. Bu kez Yenisoy’a, FETÖ kapsamında soruşturulduğuna yönelik tebligat yapıldı. Yenisoy, neye dayanarak bu suçlamanın yöneltildiğini sorunca, komisyondan, ellerinde herhangi bir belge olmadığını, belgelerin rektörlükte olduğu yanıtını aldı. Yenisoy, “Ben de tüm suçlamaları reddettiğimi beyan edip daha önceden yazılı olarak hazırladığım üç sayfa savunmamı sundum. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin ile idari soruşturmada avukat bulunup bulunmayacağına dair krizi aşmak için bir toplantı yapıp, bize yeniden döneceklerini bildirdiler ve biz 24 Ağustos 13:45 civarında senato odasından çıktık” dedi.

‘FETÖ’ye itiraz ettin’

Aynı gün saat 14.43’te yeniden senato odasına çağrılan Yenisoy, şunları söyledi:

“Bu kez FETÖ/PDY ifadesini çıkarıp, ‘terör örgütüne üye olma şüphesi’ ile başlatılan soruşturmaya yazılı savunma yapmam için 7 gün sürem olduğunu bildiren ve bir önceki yazılı savunma tebligatının aynı tarih ve sayı numarası ile sayılı yazıyı tebliğ ettiler. Önceki yazıyı istediler, avukatımın müdahalesi ile yazıyı teslim etmedik. Bir saat içinde neyin değiştiğini sordum komisyon başkanı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, ‘FETÖ’ye itiraz ettin, biz de böyle yazdık’ dedi. Buna da itiraz ettiğimi bildirdim ve senato odasından çıktım” dedi.

Hedef şaşırtıyorlar

Önce FETÖ-PDY üyesi sonra da terör örgütü üyesi olma şüphesi ile hakkında açılan soruşturmaların olağanüstü hal koşullarından faydalanarak yürütülen cadı avının bir parçası olduğunu belirten Yenisoy, “FETÖ-PDY soruşturmalarında ilgisiz insanları sürece dahil edilerek hedef şaşırtılmaya çalışılıyor. Böylece bilerek ya da bilmeyerek asıl suçluların tespiti zorlaştırılıyor” dedi.

Yenisoy, rektörlüğün farklı nedenlerle kendisini hedef aldığını belirtirken, “Hakkımda, ‘bu Alevidir, teröristtir, komünisttir, ateisttir’ gibi ifadelerle linç kampanyasının ön hazırlığı niteliğinde ifadelerde bulunuldu. Yüz yüze değil ama aracılar vasıtasıyla yerel basında teşhir edilmekle tehdit edildim” diye konuştu.

asulu-akademisyen

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021