SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’den Çavdarlılar Köyü İlkokulu’na Kütüphane Desteği

ASÜ’den Çavdarlılar Köyü İlkokulu’na Kütüphane Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 13.06.2015 - 14:54

ASÜ’den Çavdarlılar Köyü İlkokulu’na Kütüphane Desteği

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencileri, “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında, Çavdarlılar Köyü İlkokulu’na önemli desteklerde bulundu. Okula bir kütüphane yapan öğrenciler, 2 bin civarında kitap topladı, okul bahçesinde ağaçlandırma yaptı ve okulun boyanması başta olmak üzere, çeşitli fiziki onarımlara katkı sağladı.

– Köy Okullarına Destek Artarak Sürecek –

Proje koordinatörleri ASÜ Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Değirmenci’nin danışmanlığında yapılan çalışmalar tamamlandı ve Çavdarlılar İlkokulu’nda, kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’ın her taşına ellerinin değeceğini belirterek, “Bu tür etkinliklere her zaman destek olacağız. Projenin hayata geçmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Okul Müdürü Raşit Şahin’in teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Proje Koordinatörlerinden ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır, yapılan çalışmaları özetledi. “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında, öğrencilerle birlikte kütüphanenin tefrişatının yapıldığını ve 2 bine yakın kitap toplandığını belirten Aybala Çayır, “Proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Hatice Değirmenci ve Sınıf Öğretmenliği öğrencileriyle beraber okulun ağaçlandırılması ve boyanması gibi işlemler de gerçekleştirildi. Projede bize destek olan Altuntaş Gruba, ÇEKUD’a ve Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda köy okullarına desteğimiz artarak sürecek” dedi.

– Kütüphanelerin Zenginleşmesi Ortak Arzumuz –

ASÜ Eğitim Fakültesi önceki dönem Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında son derece hayırlı işlere imza atıldığını vurguladı. Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Hayrullah Alaboyun da, Çavdarlılar İlkokulu’nun merkeze en uzak köy okullarından birisi olduğunu ifade ederek, “Köylerimizde özellikle kütüphanelerin nitelik ve nicelik açısından zenginleşmesi hepimizin ortak arzusudur. Kitaplar çocuklarımızın geleceğinin şekillenmesinde önem arz etmektedir. Böylesi hayırlı bir işe vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar okulda yapılan düzenlemeleri inceledi. Törenin son bölümünde Rektör Şahin, karne alan ilkokul öğrencilerinin mutluluğunu paylaştı ve onlara çok okumayı tavsiye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021