SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’de Lisansüstü Öğrenci Sayısı 2 Bin 213 Oldu

ASÜ’de Lisansüstü Öğrenci Sayısı 2 Bin 213 Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2015 - 15:17

ASÜ’de Lisansüstü Öğrenci Sayısı 2 Bin 213 Oldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kurum içi ziyaretlerine devam ediyor. Şahin, bu ziyaretlerde, kurumların faaliyetleri, planlanan çalışmaları ve varsa problemlere dair çözüm önerilerini görüşüyor.

Prof. Şahin sırasıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gürol Yıldırım ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş’ı ziyaret etti. Enstitüleri ziyaretinde kısa bir açıklama yapan ASÜ Rektörü, yüksek lisans ve doktora başvurularının tamamlandığını ifade ederek, “Lisansüstü eğitim konusundaki durumumuz, başvurular, planlamalar ve ileride neler yapabileceğimiz konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” dedi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu ve Fen Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gürol Yıldırım, lisansüstü eğitim çalışmalarının sorunsuz şekilde devam ettiğini belirttiler. ASÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015-2016 döneminde, Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora kategorilerinde 271 öğrenci aldı ve toplam öğrenci sayısı 964’e ulaştı. Fen Bilimleri Enstitüsü ise aynı dönemde 228 öğrenci aldı ve toplam öğrenci sayısı bin 249 oldu. Böylece, ASÜ’de lisansüstü eğitim alan öğrenci sayısı 2 bin 213’e yükseldi.

Rektör Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş’la ise fakülte çalışmaları hususunda istişareler yaptı; Aksaray’ın turizm değerlerine üniversite olarak sunulabilecek katkılara dair fikir alışverişinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021