SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Asü’de Bisiklet İstasyonu Açıldı

Asü’de Bisiklet İstasyonu Açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 27.03.2017 - 15:09

Asü’de Bisiklet İstasyonu Açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasının temiz çevre ve sağlıklı nesiller anlamına geldiğini, bunun için ellerinden gelen tüm gayretleri göstermeye hazır olduklarını söyledi.

Rektör Şahin, “Akıllı Bisiklet İstasyonlarının” açılış töreninde konuştu. Yaptıkları çalışmalarla bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasını istediklerini kaydeden Şahin, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de destekleri ile gerek kampüste, gerekse şehirde bisiklet kültürünün oluşmaya başladığını belirtti. Bisikletin çevre dostu bir araç olduğunu ve kirlilik üretmediğini belirten ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Bisikletli yaşam daha sağlıklı bir çevre için de bizlere büyük değerler kazandıracaktır. Diğer yandan modern yaşam aşırı kilo sorununu da beraberinde getiriyor. Bununla mücadelede de bisiklet, büyük kazanımlar sağlayacaktır. Elbette hiçbir şey bir anda olmaz. Yaptığımız çalışmanın da bugünden yarına en mükemmel seviyeye gelmesi mümkün değil. Ama gelecek için şimdiden güzel bir adım atmış olmak önemli. Velodrom için de kısa süre içinde bir ihale gerçekleştirilecek. Kampüs içinde boş zamanları sağlıklı bir şekilde geçirebilecek yeni bir mekân daha kurmuş olacağız. Üniversiteler içinde velodromu olan tek üniversite ASÜ olacak. Çalışmalara katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Törende Bisiklet Topluluğu Danışmanı Okutman Fatih Şahin de kısa bir konuşma yaptı. Bisiklet sporunun Türkiye’de yaygınlaştığına dikkat çeken Şahin, “Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak yeni araçlar hayata girse de, bisiklet bütünüyle hayatın dışına çıkmamıştır. Erken yaşlardan itibaren bisiklet alışkanlığı kazanılırsa gelecek daha sağlıklı nesillerden oluşur. Kısa mesafeli yolculuklar başta olmak üzere, günlük hayatımızda bisikleti çok rahat şekilde kullanabiliriz” dedi. Kurulan akıllı sisteme ilişkin teknik bilgilerin sunulmasının ardından çalışmalar katkı sunanlara plaketleri takdim edildi.

Etkinlik, Rektör Şahin başta olmak üzere, katılımcıların bisikletlerle kampüs turu atmasının ardından sona erdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021