SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ Üçüncü Kütüphaneyi Alayhan Köyüne Kurdu

ASÜ Üçüncü Kütüphaneyi Alayhan Köyüne Kurdu

A - +

Aksaray Haberleri - 28.10.2015 - 14:45

ASÜ Üçüncü Kütüphaneyi Alayhan Köyüne Kurdu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öncülüğünde, kütüphanesi bulunmayan ilk ve ortaokullara yönelik olarak başlatılan “Kütüphanesiz Hiçbir Okul Kalmasın” projesi devam ediyor. Proje kapsamındaki üçüncü kütüphane, Alayhan Köyü Şehit Yıldırım Aras İlkokulu’na kazandırıldı. Kütüphane, ASÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve işadamı Rauf Erol’un destekleriyle kuruldu.

– Proje Kamuoyundan da Destek Görüyor –

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında başlatılan bu çalışmayı önemsediklerini ve yaygınlaştırmak için gayret ettiklerini belirtti. Kütüphane sorunu yaşayan okullara ulaşmak için başlatılan çalışmanın kamuoyundan da destek gördüğünü ifade eden Rektör Şahin, “Bir, sıfırdan büyüktür. Bir öğrencimizi bile kazansak, şehrimizin ve ülkemizin geleceğine önemli bir yatırım yapmış oluruz. Öğrencilerin çok sayıda kitapla tanışması gerekiyor ve kütüphaneler bunu sağlamada son derece büyük bir önem arz ediyor” dedi. ASÜ Rektörü, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de (ASÜBTAM), ilkokul öğrencilerinin anlayabileceği düzeyde bilimsel deneyler yapmaya hazır olduklarını belirterek, “ASÜBTAM’da öğrencilerimizi bilimle tanıştırmak istiyoruz. Laboratuvarlarla tanışan bir öğrencimiz belki ileride Nobel ödüllü bir bilim insanı olabilir. Üniversitemizin imkânlarını tüm şehrimizle paylaşmaya hazırız” dedi. ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır ise okumak isteyen herkese imkân oluşturma gayretinde olduklarını belirtti.

– Güzel İşler Başka Güzel İşlere de Vesile –

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir öğrencimizi bile kazanabilirsek, ülke geleceği açısından önemli bir kazanım elde etmiş oluruz” dedi. Törene katılan Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı ise, kurumlar arası iletişime dikkat çekti. Güzel işlerde elbirliği yapmanın yeni güzel işlerin ortaya çıkmasına da vesile olduğundan söz eden Ataklı, “İnşallah bu çalışmaların devamı gelecek; bizler de her zaman desteklemeye gayret edeceğiz. Bir araya gelindiğinde ortaya çok güzel işler çıkıyor. İyi işler yapıldığında, getirisi de iyi oluyor. Bu çalışma başka güzel işlere de vesile olacaktır” dedi. Yapılan konuşmanın ardından kurdele kesildi ve kütüphane öğrencilerin hizmetine girdi. Kütüphane, bir Satranç Kulübü’ne de ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı. Satranca dikkat çekmek isteyen ASÜ Rektörü Prof. Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Kartal, bir ilkokul öğrencisine, oyunun temel kurallarını uygulamalı olarak gösterdi. Açılışın ardından ASÜBTAM’dan uzmanlar, bilime dikkat çekmek için, ilkokul öğrencilerinin anlayabileceği düzeyde bazı deneyler gerçekleştirdi.

Törene Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’in eşi Elif Şahin, Aksaray Girişimci İşkadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu ve Aksaray Kadın Platformu temsilcileri de iştirak etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021