SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ‘Asr-ı Saadet’ Tiyatrosu Sergilendi

‘Asr-ı Saadet’ Tiyatrosu Sergilendi

A - +

Aksaray Haberleri - 26.06.2015 - 14:29

‘Asr-ı Saadet’ Tiyatrosu Sergilendi

Aksaray Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Başkent Tiyatro ekibi tarafından “Asr-ı Saadet” adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Kent Meydanı’ndaki Ramazan Sokağı’nda düzenlenen tiyatro gösterisini Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ’da her zaman olduğu gibi halkın arasında izledi.

Meddah Mehmet Tahir İkiler’in anlatımı ve tasavvuf müzik ekibinin seslendirdiği ilahilerle canlı olarak sahnelenen “Asr-ı Saadet” adlı tiyatro gösterisi izleyicileri İslam tarihi ve Hazreti Peygamberimizin dönemine götürdü.

Tiyatro gösterisinde; Peygamber Efendimiz döneminde bizzat (O)nun rehberliği ve liderliğinde ashab-ı kirâm, İslâmın dînî-dünyevî bütün emirlerini anlamış ve Asr-ı saadet düsturu içinde yaşamış ve yaşatmışlar.

Çekilen sıkıntılara rağmen Ruhlarını, düşüncelerini, davranış ve yaşayışlarını Allah ve Rasulunun istediği şekilde şekillendirmiş olan Allah dostları inandıkları ulvî davalarını her şeyin üstünde tutuyor, dinleri uğruna mallarını, hatta canlarını feda etmede zerre kadar tereddüt göstermiyorlardı”

Oldukça büyük ilgi gören ve beğeni ile izlenen program sonrası Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya tüm tiyatro ekibi adına Meddah Mehmet Tahir İkiler’e teşekkür plaketi takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021