SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASKF’den şiddet olaylarına kınama

ASKF’den şiddet olaylarına kınama

A - +

Aksaray Haberleri - 04.01.2019 - 9:43

ASKF’den şiddet olaylarına kınama

Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu son günlerde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili kınama mesajı yayımladı. Aksaray ASKF Başkanı Cavit Kılıç, “Gerçekleşen bu üzücü olayları kınıyor, amatör spor camiamızın her bir ferdini, sporda şiddete karşı kararlı bir duruş göstermeye davet ediyoruz” dedi.
Spor sahalarında istenmeyen olaylar yaşanmaya maalesef devam ediyor. Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimi son yaşanan olaylarla ilgili kınama mesajı yayımladı. Başkan Cavit Kılıç imzalı mesajda şu görüşlere yer verildi; “Bilindiği gibi amatör futbol müsabakalarında artan şiddet olayları ve son olarak yaşanan genç bir taraftarın vefatı nedeniyle 4, 5 ve 6 Ocak 2019 tarihlerinde amatör futbol müsabakalarının oynatılmaması kararını aldık. Saha içerisinde futbolcuların birbirine, hakeme ve diğer görevlilere yaptıkları şiddetin yanında, taraftarların saha içinde ve saha dışında yaptıkları şiddet maalesef devam etmektedir. Son günlerde sahalarımızda yaşanılan şiddet olayları bizleri derinden yaralamıştır. Yapılan saldırı sadece kişilere değil, amatör spor camiamıza yapılmış saldırılardır. Sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olduğunu unutan kişilerce yapılan saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği gibi aynı zamanda da birçok sporcumuzu sporla buluşturan kulüplerimize de mal edilemez. Asla değişmeyecek bir gerçek var ki sahada da tribünlerde de kazanan sadece dostluk olacaktır. Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Ayrıca günümüz anlayışına göre spor, çok önemli bir kitle eğitim vasıtasıdır. Kabullenmemiz gereken gerçek sporun ayrıştırıcı değil birleştirici olduğudur. Bizler sadece kulüplerimizi yönetmeyeceğiz. Camianın bütünlüğü içerisinde hareket ederek spor ve futbol ruhunu tüm camiamıza aşılayacağız. Federasyonumuz geçmişte olduğu gibi bugünde şiddetin karşısında kararlı bir duruş sergileyecektir. Biliyoruz ki spor ve futbol ruhuyla yakalanan başarı daimi olacaktır. Gerçekleşen bu üzücü olayları kınıyor, amatör spor camiamızın her bir ferdini, sporda şiddete karşı kararlı bir duruş göstermeye davet ediyoruz”.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021