SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aşıklı Höyük ve Güvercinkayası kazı evlerini ziyaret ettiler

Aşıklı Höyük ve Güvercinkayası kazı evlerini ziyaret ettiler

A - +

Aksaray Haberleri - 11.09.2018 - 16:17

Aşıklı Höyük ve Güvercinkayası kazı evlerini ziyaret ettiler

Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberlerinde Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Müze Müdürü Yusuf Altın ile birlikte Aksaray’ın önemli kazı alanlarından olan Aşıklı Höyük ve Güvercinkayası kazı evlerini ziyaret ettiler.

Vali Aykut Pekmez ve beraberindekiler ilk olarak Aksaray’ın Gülağaç İlçesi Kızılkaya Köyünde bulunan Aşıklı Höyük Kazı evini ziyaret ettiler. Vali Aykut Pekmez ve beraberindekileri Aşıklı Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Mihriban Özbaşaran ve kazı ekibi karşıladılar. Kazı evinde ekibin çalışma alanlarını gezen Vali Pekmez ve beraberindekiler Kazı Başkanı Özbaşaran’dan Aşıklı Höyük ve yapılan kazılar hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Vali Pekmez ve Yeşim Pekmez hanımefendi daha sonra Gülağaç ilçesi Demirci Kasabasında bulunan Güvercinkayası Kazı Evini ziyaret ettiler. Vali Pekmez ve beraberindekileri Güvercin Kayası Kazı Başkanı Prof. Dr. Sevil Gülçur, Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us ve Kazı ekibi karşıladılar.

Kazı evinde kazılardan çıkarılan eşyaları inceleyen Vali Pekmez’e Kazı Başkanı Prof. Dr. Sevil Gülçur, Güvercinkayası Kazı alanı hakkında bilgiler verdi. Gülçur, Güvercinkayası’nın 7 bin yıl öncesine tarihlenebildiğini belirterek o döneme ait evlerin birebir örneklerini yaptıklarını, bu evleri tamamladıklarında ise müze haline getirmek istediklerini belirtti.

Vali Pekmez, Aksaray’ın bu değerlerinin tanıtılması ve turizmin hizmetine sunulması noktasında çalışmaların devam edeceğini belirterek kazılarda Aksaray’da yaşamış eski medeniyetlerin izleri gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Prof. Dr. Sevil Gülçur’a teşekkür eden Vali Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Gülçur’a çalışmalarında kolaylıklar dilediler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021