SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Asgari Ücreti 2.200 TL Yapacağız

Asgari Ücreti 2.200 TL Yapacağız

A - +

Aksaray Haberleri - 08.06.2018 - 13:31

Asgari Ücreti 2.200 TL Yapacağız

CHP Aksaray Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk, İl Başkanı Ramazan Koçak ve yöneticileri Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılarla ve işçilerle bir araya geldiler. CHP Milletvekili adayı Ertürk OSB’de işçilerle bir araya geldi. Ertürk, yaptığı ziyarette, “Asgari ücretten vergi alamayacağız ve asgari ücreti 2 bin 200 lira yapacağız” dedi.

YATIRIMCIYA GÜVEN VAAT ETTİK

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk’ün gündeminde işçiler ve asgari ücret vardı. Ertürk Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı fabrika ziyaretinde işçilerle bir araya geldi. Ertürk burada yaptığı konuşmada, “Yatırımcının sorunlarını, işçilerimizin sorunlarını dinledik. Ekonomide yaşanan durgunluk, belirsizlik, kurlarda yaşanan dalgalanma yatırımcının tüm planlarını bozmuş durumda. Değil 1 yıl sonrasını, 1 gün sonrasını bile göremez durumda olan yatırımcılara güven vaadettik.” dedi.

ASGARİ ÜCRET CHP SAYESİNDE YÜKSELDİ

“İşçilerimiz çok zor koşullarda rızklarını çıkarmaya çalışıyorlar” diyen CHP Aksaray Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk, “Onların daha rahat koşullarda yaşamaları için asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücret 1500 lira olacak dediğimiz de karşı gelen hükümet sonradan asgari ücreti 1500 lira yapmıştı. Bugün asgari ücret 1600 liradır ve muhalefette iken sözünü tutan parti CHP’dir. CHP’nin iktidara geldiğini düşünürsek, halkımızın her türlü sorunu çözüme kavuşacaktır” dedi.

VATANDAŞ DEĞİL DEVLET KEMER SIKACAK

Ertürk konuşmasında, “Ekonomi ile ilgili vaadlerimizi yerine getirmek için, ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için geçmiş dönemlerde olduğu gibi vatandaşlar değil, devlet kemer sıkacak. Devletteki lüksü, israfı, şatafatı bitireceğiz.” dedi.

EMEKLİLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE VERECEĞİZ

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş ikramiye vereceklerini söyleyen CHP Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk, “İkramiye o zaman asgari ücret ne ise o miktarda olacak.” dedi. Ertürk, bugün emekliye ödenen emekli ikramiyesinin ise bin lira verileceği söylenmesine rağmen bazı emeklilere 750 lira bayram ikramiyesinin verildiğini sözlerine ekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021