SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Asansörler Denetlenecek

Asansörler Denetlenecek

A - +

Aksaray Haberleri - 04.07.2019 - 10:38

Asansörler Denetlenecek

06 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği” İnsanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin, insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere tescili, işletilmesi, bakımı, garanti ve satış sonrası hizmetleri ile hizmet denetimi ve mevcut asansörlerin iyileştirilmesiyle ilgili uyulması gereken kuralları belirlemektedir.
Ayrıca 04 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” de asansörlerin periyodik kontrolüne ilişkin usul ve esaslar ile asansör periyodik kontrollerinde görev alacak olan A tipi muayene kuruluşlarının yetkilendirilmesi, yükümlülükleri ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları belirlemiştir.
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nin 14. Maddesinde bina sorumlularının yükümlülükleri açıklanmakta olup; bina sorumluları binalarda bulunan asansör/asansörlerin düzenli olarak aylık bakımını yaptırmaktan ve engellilerin erişilebilirliği için asansörlerin güvenli bir şekilde sürekli çalışmasını sağlamaktan sorumludur.
Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin 34. Maddesinde de bina sorumlusunun binalarında bulunan asansör/asansörlerin yılda en az periyodik kontrolünü yaptırmaları gerektiği hüküm altına alınmıştır. Aynı yönetmeliğin 11. Maddesinin 6. ve 7. Fıkralarına göre KIRMIZI renkli bilgi etiketi iliştirilmiş asansörlerin eksikliklerini giderilerek güvenli hale getirilmeden kullanımına engel olunması ve 60 gün içerisinde güvenli hale getirilmesi yükümlülüğü bina sorumlusuna verilmiştir.
Bina sorumlularının; asansörlerin bakımını ve yıllık periyodik kontrolünü zamanında yaptırarak, asansörlerin güvenli bir şekilde sürekli çalışmalarını sağlaması ve konu ile ilgili yönetmeliklerin hükümlerine göre hareket etmeleri gerekmekte olup, aykırı durumlarda idari para cezası ile cezalandırılacaklarının bilinmesi önemle duyurulur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021