SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Araştırma Merkezlerinden Ortak Konferanslar

Araştırma Merkezlerinden Ortak Konferanslar

A - +

Aksaray Haberleri - 11.04.2016 - 11:11

Araştırma Merkezlerinden Ortak Konferanslar

Aksaray Üniversitesi(ASÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, iki önemli konferans gerçekleştirildi. Konferansların konuşmacıları, çocukların duygusal sosyalleşmesi ve teknoloji bağımlılıkları üzerine anlatımlarda bulundu.

– Çocuklarda Duygu Sosyalleştirilmesi –

ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükran Kılıç, yapılan araştırmalara göre, anne-babaları tarafından olumlu ve olumsuz duyguları sosyalleştirilen çocukların, duygularını daha rahat ve kolay bir şekilde düzenleyebildiğinin, olumsuz duygularıyla başetmede çocukların daha başarılı olduklarının belirlendiğini söyledi. Bu çocukların işbirliğine ve çatışma çözmeye dayanan, olumlu ve güçlü arkadaşlıklar kurduğunu kaydeden Kılıç, duygu sosyalleşmesinin neden önemli olduğunu şöyle açıkladı: “Duygu sosyalleşmesini sağlayabilen çocuk duygularını düzenleyebilir; üzüldüğünde veya öfkelendiğinde daha kolay şekilde sakinleşebilir. Olumlu ve güçlü arkadaşlıklar kurar. Okul öncesi dönemde erken öğrenme becerileri gelişir, akademik başarıları artar. Daha az hastalanırlar ve bağışıklık sistemleri daha güçlüdür. Gelecekte karşılaşacakları zorlu yaşam olayları ile daha güçlü bir şekilde baş edebilirler.”

– Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı –

Günün diğer konferansında ise Uzman Psikolog Suphi Tunç, çocukların teknoloji bağımlılığına ilişkin bir sunum yaptı. Bağımlılık çeşitlerinden söz eden ve teknolojik bağımlılıkların “Davranışsal Bağımlılık” kategorisine girdiğini belirten Tunç, bu bağımlılığın insan-makine etkileşimine dayandığını, üzerinde en fazla durulan konunun ise internet olduğunu söyledi. İnternet ile ilgili aşırı zihinsel uğraş, istenilen keyfi almak için giderek daha fazla oranda internet kullanma ihtiyacı duyma, internet kullanımını kontrol etme, azaltma ya da tamamen bırakmaya yönelik başarısız girişimlerin olmasının bağımlılık tanıları olduğunu belirten Tunç, şöyle devam etti: “İnternet kullanımını kontrol altına alabiliriz. Hafta içi kullanımını hafta sonuna, eve gelir gelmez kullanımı akşam yemeğinden sonraya, sabah kullanımını kahvaltıdan sonraya ertelemek gibi davranışlar, internet kullanımını kontrol etmemize yardımcı olabilir.”

Düzenlenen etkinliklerin sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ve Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, konuşmacılara plaket takdim etti. Etkinlikleri öğrenciler ve akademisyenler izledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021