SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınsoy’un, Avukatlar Günü Mesajı

Altınsoy’un, Avukatlar Günü Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 04.04.2018 - 16:23

Altınsoy’un, Avukatlar Günü Mesajı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınlayıp Avukatlar Günü’nü kutladı. Başkan Altınsoy mesajında, Avukatlık mesleğinin Hukuk sisteminin vazgeçilmezi olduğunu, Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini belirterek, hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işletilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Başkan Altınsoy, “Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlar, vatandaş, devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulamada somutlaşmasında, yargı bağımsızlığının ayrılmaz unsuru olan savunmanın önemi tartışılamaz. İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, iddia ile savunma ve karardan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu nedenle bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlık mesleği, yargının kurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adil yargılama yoktur. Ayrıca hukuk devletinden de söz edilemez. Avukatlık mesleği, hukuk sisteminin vazgeçilmezidir. Bu vesile ile hukuki güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021