SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınsoy’dan, Turizm Haftası Mesajı

Altınsoy’dan, Turizm Haftası Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.04.2018 - 11:59

Altınsoy’dan, Turizm Haftası Mesajı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının İlimiz, Ülkemiz ve Turizm Sektörü için hayırlı olmasını dileyerek, Turizm Haftasını kutladı.

Başkan Altınsoy mesajında, “Aksaray uzun tarihi geçmişi, zengin kültürel mirası, muhteşem doğası ve büyük tarihi şahsiyetleriyle kültür ve medeniyet alanında Orta Anadolu’nun parlayan yıldızıdır. Şehrimiz, ekonomik gelişme ve sosyal ahenginin yanında; müstesna şahsiyetleri, tarihi camii, han, hamam, medrese vb. harikulade mimari yapıları, Hasandağı, Ihlara Vadisi, Tuz Gölü, Narlıgöl gibi tabii güzellikleri, kaya oyma mekanları, yer altı şehirleri ve termal kaynaklarıyla çok önemli kültür ve turizm imkânlarına sahiptir.

Bilindiği üzere ilimiz Aksaray her alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da güçlü bir potansiyele sahiptir. Aksaray stratejik konumu ve coğrafi özelliklerinden dolayı ilk çağlardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her dönemde iktisadi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda önemli bir merkez olmuştur. Anadolu’nun ortasında, İpek Yolu üzerinde zengin tarih ve kültür mirasıyla temayüz eden Aksaray; Kapadokya içerisinde medeni gelişmelerin başladığı en eski yerleşim yeridir.

11 Bin yıllık tarihi geçmişi ile Kapadokya Bölgesinde en fazla ziyaret edilen şehirlerin başında gelen Aksaray’ın kültür ve turizm alanında da gelişimi bölgemizin kalkınmasında ayrı bir değer ifade edecektir. Bu sebeple ilimizin kültür ve turizm kapasitesinin artırılması, eksik olan hususların giderilerek Aksaray’ın bu sahada da güçlü bir il olması temel hedeflerimizdendir.

AKSARAY’DA TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ FAZLA

Aksaray doğal güzellikleri, tarihî eserleri, eşi bulunmayan sanat yapıları ile turizmin gelişmesi için birçok şehirden daha büyük imkânlara sahiptir. Her yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Aksaray özellikle doğa, kültür ve inanç turizminde öne çıkan şehirlerimizden biridir. Örneğin Kapadokya Bölgesi içerisinde her yıl yarım milyon turistin uğradığı Ihlara Vadisi ülkemizde en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden biridir.

Yine Erciyes’le beraber Kapadokya’nın oluşumunda rol oynayan Hasandağı ilimizin en önemli turizm değerlerindendir. 1990 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Hasandağı’nda çok yönlü turizm faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Aksaray tarih boyunca farklı inançlara ev sahipliği yaparak Kapadokya Bölgesi’nde inanç turizminin adeta merkezi olmuş, Hıristiyanlığın ilk dönemlerinden itibaren kaya oyma mekânları, kilise ve dini yapılarıyla Ortodoks mezhebinin en önemli gelişme alanlarından biri olarak kabul edilmiştir. Ayrıca İslamiyet’le beraber tesis edilen mimari eserleri, büyük âlim ve zahitleriyle Anadolu’nun en mühim Türk- İslam şehirlerinden biri olan Aksaray, kültür ve turizm alanındaki bu potansiyelini daha etkin kullanabilmenin çaba ve gayreti içerisindedir.

1989 yılında tekrar vilayet olan Aksaray, aradan geçen 29 yıllık süre içerisinde sanayi, ticaret, tarım ve hayvancılık alanlarında ciddi bir atılım içerisine girmiş, kısa sürede önemli mesafeler kat etmiştir. Yine aynı şekilde yapılacak çalışmalarla turizm alanında da önemli gelişmelerin

sağlanabileceği inancındayız. Bu çerçevede şehrimizin turizm potansiyelini aktif hale getirecek bir takım proje ve uygulamaların içerisindeyiz.

Bu vesileyle 42. Turizm Haftasının İlimiz, Ülkemiz ve Turizm Sektörü için hayırlı olmasını diliyor, 2018 yılının turizm açısından başarılı geçmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021