SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınsoy’dan Çiftçiye Çok Önemli Müjde

Altınsoy’dan Çiftçiye Çok Önemli Müjde

A - +

Aksaray Haberleri - 28.09.2018 - 11:22

Altınsoy’dan Çiftçiye Çok Önemli Müjde

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Hazine ve Milli Emlak’a ait arazilerde üretim yapan çiftçilere müjdeli haberi verdi.

Hazine ve Milli Emlak’a ait arazilerde ecri misil ödeyerek üretim yapan çiftçilerin desteklenmesini amaçlayan uygulama hakkında açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Altınsoy “Ecri misil ödeyen çiftçilerimizin, ecri misil miktarının yarısını ödemeleri gerekiyor. Ecri misil ödeyerek üretim yapan çiftçilerimiz 18 Kasım’a kadar başvurmaları gerekiyor” dedi.

Milli emlak arazisini kullanacak olan çiftçilere tarımsal desteklerinde verileceğini belirten Başkan Altınsoy, “Yeni düzenlemeyle 31 Aralık 2017 tarihinden önce 3 yıl süreyle Hazine ya da Milli Emlak arazisini kullanan çiftçilere 10 yıllığına resmi kiralama sözleşmesi yapılıyor. Ancak sözleşme yapılması için geçmiş döneme ait ecri misil borcu olmaması gerekiyor. Çiftçiler, kira ödemelerini de ürünlerini sattıktan sonra yapacak. Bu şartlara uyan çiftçilerin ucuz kredi, tarım sigortası ve tarımsal desteklerden de yararlanması mümkün” ifadelerine yer verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021