SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Altınkaya Köyüne Kütüphane açıldı

Altınkaya Köyüne Kütüphane açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.04.2017 - 10:08

Altınkaya Köyüne Kütüphane açıldı

Altınkaya Köyünde KOP idaresi desteği ile kurulan 15 Temmuz Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez kütüphane açılışında yaptığı konuşmasında; “Öğrenmenin en kolay yolu kitap okumaktan geçiyor. Köyde kütüphane açmak ayrıca çok önemli. Altınkaya çok güzel bir örnek bu kütüphanelerin sayısını çoğaltacağız’ dedi.

Vali Aykut Pekmez beraberinde Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile birlikte merkeze bağlı Altınkaya Köyü Muhtarlık binasının bir bölümünde oluşturulan kütüphanenin açılış törenine katıldı.

Altınkaya Köyü Muhtarlığının giriş katında oluşturulan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Vali Aykut Pekmez, Altınkaya Köyünün önemli siyasetçi ve bürokratlar yetiştirmiş bir köy olduğunu söyledi.

Vali Pekmez konuşmasında: “Eski Bakanlardan Mehmet Altınsoy, Valilik görevinde bulunan Muzaffer Dilek gibi isimler bu köyden yetiştiğine göre bu köyümüz okumaya büyük önem veren bir köyümüz olduğunu düşünüyorum. KOP idaresine sunulan proje ile Köyde kütüphane açılacağını duyunca bende çok sevindim. Öğrenmenin en önemli yolu kitap okuma. Kütüphane açılışında böyle bir kalabalığı görmek bizi ayrıca mutlu etti. Zaman içinde kütüphanenin kullanılır olması çok önemli. Altınkaya bu konuda çok güzel bir örnek. Bu tür kütüphaneleri başka yerlerde de açarak sayısını çoğaltacağız” dedi.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı konuşmasında; okumanın insanı farklılaştırdığını ifade ederek; köyde bir kütüphanenin kurulmasının kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi.

Açılış törenine katılan öğrencilere seslenen Milletvekili Aydoğdu; “Bu kütüphaneyi kendine 2. Ev yapan öğrenci Türkiye’yi idare edecek buna inanın. Cenabı Hakk’ın yarattığı varlıklar arasında sadece insan öğrenir. Diğer bütün canlılar nasıl yaşayacaklarsa onları doğuştan bilirler. Sadece insan yeme içme, konuşma ve ihtiyacını gidermeyi öğrenir. İnsan öğrenmek üzere yaratılmıştır. Öğrenmenin en iyi yolu kütüphanedir.” dedi.

Konuşmaların ardından Altınkaya Köyü 15 Temmuz Kütüphanesi Vali Aykut Pekmez, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Memur-Sen Aksaray İl Başkanı Murat Günaydın ve öğrenciler tarafından açıl kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

Kütüphaneyi gezen Vali Pekmez öğrencilerle sohbet edip derslerinde başarılı olmak istiyorlarsa bunun yolunun kitap okumaktan geçtiğini hatırlatıp bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021