SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aktürk, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Aktürk, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.12.2017 - 14:28

Aktürk, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aktürk; “5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1926 yılında Türk Medeni Kanunu ile aile ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan Türk kadını 5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklikle kazanılan seçme ve seçilme hakkı ile bugün bulunduğu noktada ve görevde toplumun her alanında temsil edilen kadınların, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasının temelinde yer aldığını kaydetti.
Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda güçlendirilmeleri gerekir. Günümüzde bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara, özellikle de kadınlara verdiği önemle değerlendirilmektedir. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günüdür.
AK Parti kadroları olarak, güçlü toplum hedefimiz için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördük. Bu anlayışla kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, toplumsal farkındalığı arttırmak adına birçok projeye ve kampanyaya imza attık. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasal güvence altına aldık. Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kadınlarımızla ilgili hayata geçirilen politikalar ve başlatılan çalışmalar da devam edecektir.
Kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, kadını önemseyen, siyasal ve toplumsal yaşamda etkin kılan bir anlayışa sahip toplumun bireyi olmaktan duyduğum gururla ‘Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021