SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaraylı yazar Mahmut Ulu’nun yeni kitabı çıktı

Aksaraylı yazar Mahmut Ulu’nun yeni kitabı çıktı

A - +

Aksaray Haberleri - 20.09.2020 - 11:01

Aksaraylı yazar Mahmut Ulu’nun yeni kitabı çıktı

Aksaraylı yazar Mahmut Ulu’nun yeni kitabı “Buharalı Derviş Emir Sultan” romanı Hayat Yayınlarından çıktı. Tasavvuf romanlarıyla tanınan hemşerimizin son kitabı da yine tasavvuf büyüklerinden biri oldu. Emir Sultan hazretlerinin hayatının anlatıldığı kitap biyografik roman tarzında yazıldı. Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminin senaryosunu da yazan ve yazdığı kitaplarla çok geniş bir okur kitlesine ulaşan Ulu, Türkiye’nin kitapları en çok okunan ve satılan yazarları arasında yer alıyor.

Kitaptan:

Ben, Ali oğlu Muhammed Şemseddin! Yani dinin güneşi.

Tarih beni Emir Sultan diye bildi. Oysa ben kendimi ne güneş bildim ne de Emir. Çünkü kalbime söz geçirecek takati de yönümü ışıtacak güneşi de yitirdim.

Kimse bilmedi güneşim nerede battı, takatim ne vakit tükendi. Göğsümde el değmemiş ızdıraplar saklayarak acımasız bir poyrazın elinde kanatlarım ne vakit kırıldı kimse bilmedi!

Attığım her adımda içime saplanan hıçkırıklar güneş renginde toprağa sızdı. Oysa benim varıp sığınacağım bir gölgem bile olmadı. Bu yüzden bedenimle yola çıkmadım. Çünkü yokluk yolu varlıkla varılmaktan çok uzaktı. Varmak nedir bilemedim lâkin yanmak nedir, iyi bildim.

Satırlar beni onca acıyan yanıma rağmen ballandıra ballandıra anlatsa, türlü türlü kerametlerimden övgüyle bahsetse, bende koskocaman marifetler var belleyip hayatımda hiç varmadığım makamlara yüceltse de ben, sahip olduğu tek güzelliği dedem Rasulullah’ın torunu olmaktan ibaret olan, Buharalı, bağrı yanık bir dervişim…

Ben, babamın anlattığı “Kanadı Kırık Kuş” hikâyesindeki hüzünlü serçeyim.

Mahmut Ulu, son kitabı “Buharalı Derviş Emir Sultan” kitabının da diğer kitapları gibi ses getireceğine ve çok satanlar listesinde yer alacağına inandığını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021