SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaraylı Sporcu; Arıbaş Başarıdan Başarıya Koşuyor

Aksaraylı Sporcu; Arıbaş Başarıdan Başarıya Koşuyor

A - +

Aksaray Haberleri - 01.08.2015 - 13:15

Aksaraylı Sporcu; Arıbaş Başarıdan Başarıya Koşuyor

Aksaray’lı sporcu; Yaşar Doğa Arıbaş Yelken’de Avrupa 3.sü ve Dünya 4.sü oldu

Danimarka’nın Aarhus şehrinde 17-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Laser Radial Yelken Avrupa ve Dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Yaşar Doğa Arıbaş; U21 kategorisinde Avrupa 3.sü ,Dünya 4.sü olarak bir kez daha bayrağımızı dalgalandırdı.

2008 Yılında İstanbul Yelken Kulubünde yelken sporuna başlayan Yaşar Doğa Arıbaş, 2010 yılında Yelken Milli Takımına seçildi. 2011 yılında Türkiye Şampiyonuluğunu kazanan sporcu, 2010-2015 tarihleri arasında girdiği yarışlarda başarıdan başarıya koşarak sayısız şampiyonluklar kazandı.

2012 yılında Avusturya’ da yapılan ve 35 ülkeden 212 yelken sporcununun katıldığı şampiyonada Ülkemize ilk altın madalyayı kazandırarak Avrupa Şampiyonu oldu. 2015 yılında Fransa’da yapılan 180 takımın katıldığı dünyanın en büyük Üniversiteler arası yelken yarışmasında da ülkemizi temsil ederek, Dünya 3.olmayı başardı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3 sınıf öğrencisi olan Yaşar Doğa Arıbaş, eski Niğde(Aksaray) Milletvekilerinden Avukat Yaşar Arıbaş’ın da torunu.

Yelken Sporunda Türk Milli Takımın kaptanlığı görevini de yürüten genç sporcumuzu, başarılardından dolayı tebrik ediyor, Uluslararası yeni yarışmalarda ülkemizi adına yeni şampiyonluklar bekliyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021