SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’lı Dağcılar ve DoğacılarTürkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdiler

Aksaray’lı Dağcılar ve DoğacılarTürkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdiler

A - +

Aksaray Haberleri - 26.09.2017 - 13:23

Aksaray’lı Dağcılar ve DoğacılarTürkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdiler

Her mevsim farklı güzellikleri barındıran Aksaray Ihlara Vadisi, ve Melendiz Çayını takip ederek 40 km lik parkuru yürüyerek geçtiler.

Kısa adı ADASK olan Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Niğde İli Sınırlarında doğup Melendiz Dağları’ndan kaynaklarını alan Melendiz Çayını takip ederek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek için Ihlara Vadisini boydan boya yürüyerek 35 kişilik bir ekiple 2 günde 40 km lik yürüyüş gerçekleştirdiler.

Çeşitli illerden gelen Dağcı ve doğacı grupla bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını beyan eden Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Adask Yönetim kurulu başkanı Turgay koç yaptığı açıklamada; amaçlarının Dağcılık Sporları ve Doğa Sporlarına önem vererek gençleri kahve köşelerinden uzak tutup, doğayı sevdirmek olduğunu söyledi. Koç, “Dünyada hızla gelişen sosyal kültürel, spor ve Turizm alanlarını, Aksaray’ımızda tanıtmak sevdirmek ve yapılacak faaliyetleri geliştirmek. Doğa sporları adı altında İlimizin Tarihi ve Turistik mekanlarında etkinlik düzenleyerek buralara halkımızın ilgisini çekmektir, Aksaray’mızı tanıtmak ve tanımak, bu yıl içinde düzenlemiş olduğumuz bir çok aktivite ile diğer illerdeki Dağcı ve doğa sever insanımızı Aksaray’da görmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Aksaray yalnız Türkiye’nin değil, Dünya’nın sayılı cennetlerinden biri. Neden mi? Kayalara oyulmuş kiliseleri, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış tarihi dokusu, birbirinden güzel vadileri, gölleri ve daha niceleri… Bütün bu doğal güzellikleri bünyesinde barındıran kaç şehir vardır ki? Aksaray İç Anadolu’nun doğa güzellikleri ve Rekreasyon alanları açısından çok elverişli bir ilidir. Dağları, akarsuları, yaylaları, mağaraları, vadileri ve yeraltı şehirleriyle tüm aktivitelere elverişli olması yöre halkı ve yabancı doğa hayranları için bulunmaz bir fırsattır. Sanayileşmekte hızla ilerleyen ülkemizde Aksaray’da ilkler arasında yer almaktadır. Sanayileşen bu tip ülkelerde sağlıklı yaşam, boş zaman (Rekreasyon) kavramı çok sık gündeme gelmektedir. Sağlıklı yaşam için program yapan TV kanalları gün geçtikçe çoğalmakta, tıp fakültelerinde ve bazı özel sağlık kuruluşlarında Akapunktur ve Diet programlarıyla zayıflama olayları sık sık gündeme gelmektedir. Bölge insanımızın düzensiz beslenmesi, aşırı kilo alma, kalp ve damar hastalıklarının artması buna karşılık hareketsizlik ve spor faaliyetlerinden uzaklaşma, yörede çok ciddi ruh ve sağlık problemleri olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN YÜRÜYÜŞ PARKURLARI

Doğal güzellikleri ile ‘Tabiatın Kalbi’ olarak tanımlanan Aksaray Ihlara Vadisi, dağları, ormanları, yaylaları, gölleri ile son dönemde trekking severlerin yeni gözdesi. Doğa turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerden

olan Aksaray, Türkiye’nin en iyi trekking rotaları arasında… Şu anda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 40 kilometre uzunluğundaki Melendiz Çayı ve Ihlara vadisi doğal yürüyüş yolları ile Türkiye’nin en uzun parkurlarına sahip olan bir aktiviteyi gerçekleştirmenin hazzını yaşamaktayız.

DOĞA SPORLARINA DAVET EDİYORUZ.

Bu vesile ile eğer Aksaray’da yaşıyorsanız veya tatilinizi Aksaray’da geçiriyorsanız, ya da birkaç gün kalmaya karar verdiyseniz ve Aksaray’ı , etrafındaki dağların ( Hasan Dağı ) zirvelerini izleme arzusu duyuyorsanız, Dünyaca ünlü Ihlara Vadisi ve Güzelyurt Manastır Vadisi içinde huzur verici bir doğa yürüyüşü yapmak isterseniz, Doğa grubu içinde yetişmiş, tecrübeli dağ kılavuzlarımızın denetiminde çıkacağınız bir doğa yürüyüşü için öncelikle bize ulaşarak kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantımıza katılmanız hem sizi daha bir öz güven duygusu içinde dağa gitmeye hazır duruma getirecek, hem de bizlerin sizi daha yakından tanımamıza imkan sunacaktır . Bu toplantıda, rota bilgileri, yanınızda bulundurmanız gereken eşya ve malzemeler, faaliyet öncesinde ve faaliyet esnasında yapmanız gerekenler size aktarılacak ve bilgilendirileceksiniz.Aklınızda soru kalmayacak şekilde sürecek olan toplantı bittiği zaman, yapmanız gereken tek şey sadece buluşma saatinizi kararlaştırmak olacak. Aksaray’ın kentsel görünümü dışında gizli cennetlerini de keşfedecek, hem spor yapacak hem de tatilinizi renklendirmiş olacaksınız. Gün bittiğinde ise, bedenen biraz yorgun, ama ruhen dinlenmiş olarak, unutulmayacak bir gün yaşamış olmanın keyfiyle otelinize veya evinize döneceksiniz. Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021