SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’ın Meşhur Türküsü Tarihi Mekanlarda Seslendirildi

Aksaray’ın Meşhur Türküsü Tarihi Mekanlarda Seslendirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 09.08.2014 - 20:27

Aksaray'ın "Dam Başında Oturur" türküsünün klibi, Tuz Gölü, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Manastır Vadisi ve Narlı Göl gibi 40'a yakın tarihi ve turistik mekanda çekildi

Aksaray’ın “Dam Başında Oturur” türküsünün klibi, Tuz Gölü, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Manastır Vadisi ve Narlı Göl gibi 40’a yakın tarihi ve turistik mekanda çekildi

Aksaray’ın “Dam Başında Oturur” türküsü, vilayet oluşunun 25. yılına özel olarak; Tuz Gölü, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Manastır Vadisi, Narlı Göl gibi 40’a yakın tarihi ve turistik mekanda seslendirildi.

Aksaray Valiliği’nce hazırlanan “Aksaray İçin Çal-Gelin Tanış Olalım” projesinin çekimleri, tarihi ve turistik mekanlarda yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, yaptığı açıklamada, Aksaray’ın İç Anadolu’daki en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Şehrin 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu belirten Doğan, “Aksaray’ın serüveni, Aşıklı Höyük’le başlıyor ve ilerleyen dönemlerde Hititler, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önemli bir değer olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Doğan, Aksaray’ın 1989’da vilayet olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu yıl Aksaray’ın vilayet oluşunun 25. yılı. Bu vesileyle bir takım programlar organize ettik. Meşhur bir Aksaray türküsünü, tarihi ve turistik mekanlarda çektik. Valiliğimiz koordinasyonunda, 40’a yakın tarihi mekanda, 22 farklı enstrüman ve 15 solistle gerçekleştirilen çalışmalar bitti. Bu çalışma 15 Ağustos’ta yayınlanacak. Amacımız; Aksaray’ın hak ettiği çerçevede ulusal düzeyde tanıtılmasıdır.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021