SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’ın Kültür Elçileri Ankara’da

Aksaray’ın Kültür Elçileri Ankara’da

A - +

Aksaray Haberleri - 29.08.2015 - 14:59

Aksaray’ın Kültür Elçileri Ankara’da

Aksaray Okuma grubu üyeleri, Ankara’ya yönelik düzenledikleri gezi programında Kültür ve Tarih merkezlerini ziyaret ettiler. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunu ziyaret eden Okuma Grubunun toplantısına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı eşlik ederken grup üyeleri daha sonra sırasıyla Türk Öykü ve Deneme Yazarı Rasim Özdenören’i, Avrasya Yazarlar Birliği’ni, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Müze Evi ile Taceddin Dergahı’nı ziyaret edip bir nevi kültür elçiliği yaptılar.

Tarım ve Köyişleri eski bakanlarından Sami Güçlü ile Emekli Vali Cengiz Aydoğdu öncülüğünde ve Aksaray Belediyesinin destekleriyle gezi programı katılan Aksaray Okuma grubu, Atatürkçü düşünceyi, Atatürk ilke ve inkılâplarını, Türk Kültürünü, Türk tarihini ve Türk dilini araştırmak için kurulan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunu ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve emekli Vali Cengiz Aydoğdu bu ziyarete okuma grubuna öncülük ettiler.

Başbakanlığa bağlı ve Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ile Atatürk Kültür Merkezinin bünyesinde barındıran Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ziyaret eden Okuma Grubu, Kurum Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ile görüştüler. Prof. Dr. Derya Örs, dünya üzerinde Türk kültür izleri ve Türkçe dil ailesine ait lehçelerden örnekler verdi. Edebiyatçı ve eleştirmen Prof. Dr. Turan Karataş, eleştiri noktasında yanlış anlaşılmaları düzeltti ve kitap okumadan önce seçiminin önemli olduğunu grup üyelerine anlattı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ile AKM Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Türk Toplumunun iyi bir okur kitleye ulaşması için okuma grubuna verdiği destekten dolayı Başkan Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı’ya teşekkür ettiler. Toplantı sonunda Başkan Yazgı, günün anısına Aksaray Belediye logolu fincan takımını Prof. Dr. Örs ile Prof. Dr. Karataş’a hediye etti.

Okuma grubu heyeti, daha sonra ünlü öykü yazarımız Rasim Özdenören’in eserlerinin derlendiği yayınevini ziyaret edip, usta yazar Özdenören ile bir süre sohbet etme imkânı buldular. Öğrencilerin sorularına cevaplandıran ünlü yazar, kitaplarını imzalarken kitap seçiminde ve okunacak eserlerin nitelikleri konusunda dinleyicilerine ipuçları verdi. Belediye Başkanı Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Usta yazar Rasim Özdenören’e o güne özel hediye takdiminde bulundu.

Türk Dünyasının en önemli sivil toplum örgütlerinden olan Avrasya Yazarlar Birliğini ziyaret eden Okuma grubu üyeleri, Taceddin Dergahına geçerek Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ve son olarak da Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Müze Evini ziyaret etti.

Yaşları 15 ila 25 arasında değişen Aksaray Okuma Grubunda lise, üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini sürdüren öğrenci ve eğitmenler bulunuyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021