Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’daki Kurumlara 850 Kişi İşe Alınacak

Aksaray’daki Kurumlara 850 Kişi İşe Alınacak

A - +

Aksaray Haberleri - 25.02.2017 - 9:39

Aksaray’daki Kurumlara 850 Kişi İşe Alınacak

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ yaptığı açıklamada; Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenlenmektedir.

Bu bağlamda; Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce, Aksaray’daki Belediyeler, Müftülükler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile toplamda 850 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

15/03/2017 – 10/09/2017 tarihleri arasında 6 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 27/02/2017 – 03/03/2017 tarihleri arasında şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Başvuruların fazla olması durumunda katılımcılar noter kurasıyla belirlenecektir.

Genel Şartlar

TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malül aylığı almamaları gerekmektedir.

Ayrıca;

1)Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2) Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere;

•Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

•Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021