SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Yöresel Yemekler Yarıştı

Aksaray’da Yöresel Yemekler Yarıştı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.04.2018 - 11:26

Aksaray’da Yöresel Yemekler Yarıştı

Aksaray’da yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla geleneksel hale getirilen Yöresel Yemek Yarışmasının 4.’sü düzenlendi. Yarışmaya 41 yarışmacı 60 farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldı.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Aksaray Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, Aksaray’a özgü 39 yemek ve 21 tatlı jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte yöresel yemek ve tatlıların yarıştığı standları gezerek yarışmacılardan bilgi aldılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan yaptığı konuşmada, medeniyetlerin kültüründe yemeklerinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Doğan; yöresel yemekleri yaşatmak istediklerini belirterek Aksaray’ın yemek kültürüne dair yaptıkları çalışmayı tamamlayarak kitap haline getirdiklerini söyledi.

Jüri üyeleri 41 kişinin katıldığı iki kategoride değerlendirilen yarışmada, lezzet ve sunumu, ad ve tarifine uygunluk ile renk ve koku konularında değerlendirme yaparak puanlama yaptı.

Yarışma sonunda “Tavuk Dolması” adlı yemeğiyle Hatici Dilek yemek kategorisinde 1. Oldu. ‘Çömlek Kebabı’ ile Ulviye Taneri 2.,‘Noğay Göbetesi’ ile Neziha Kara 3. Oldu. Yemek kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri Vali Aykut Pekmez tarafından verildi. Vali Pekmez yarışmanın jüri üyelerine de katkıları nedeniyle plaket verdi.

Tatlı kategorisinde ise “Sarığı Burma” adlı tatlısıyla Neslihan Talay 1’inci oldu. ‘Pekmezli Bal Kabaklı Kurabiye’ ile Fatma Bora 2.,‘Kalbura Bastı’ ile Melek Meltem Turga 3. oldu. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıda tatlı kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyelerini verdi.

Yarışmada mansiyon, en iyi sunum dalında dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri ise Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Göze, Ortaköy Kaymakamı Fatih Görmüş, Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan tarafından verildi.

Özel bir anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde yufka açarak börek yaptı. Öğrenciler yaptıkları böreklerden Vali Aykut Pekmez ve protokol üyelerine ikram etti.
Kültür müdürlüğünün düzenlediği yöresel yemek yarışmasına Gülağaç Halk Eğitim Müdürlüğü de katılım sağladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021