SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Yenilenebilir Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi oluşturulacak

Aksaray’da Yenilenebilir Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi oluşturulacak

A - +

Aksaray Haberleri - 21.03.2016 - 10:27

Aksaray’da Yenilenebilir Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi oluşturulacak

Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan ve Gida Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun katıldı.

Aksaray’ı belirlenen güneş enerjisi vizyonuna taşıyacak potansiyelin incelenmesi ve ‘Aksaray Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ oluşturulması konusunda detaylı sunumun yapıldığı toplantıda Aksaray’da potansiyeli yüksek 3 bölgenin olduğu belirtilerek bunların içinden ise en uygun olanının Sultanhanı sınırları içerisinde bulunan 790 hektarlık mera ve hazine arazisi olduğu belirtildi.

Bölgenin sanayisinin kalkınması adına da önemli bir proje olacağına değinilerek güneş enerjisi panelleri ve diğer parçaların üretimi konusunda yatırımcıları çekebileceği belirtildi.

Gerekli rapor ve fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını isteyen Vali Ataklı, zaman kaybı olmadan başvurun yapılmasının istedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021