SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da üreticiler et balık kurumunu tercih etmiyor

Aksaray’da üreticiler et balık kurumunu tercih etmiyor

A - +

Aksaray Haberleri - 30.09.2016 - 12:13

Aksaray’da üreticiler et balık kurumunu tercih etmiyor

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da küçükbaş hayvan pazarının geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, artık et balık kurumunun da küçükbaş hayvan kesimi yaptığını belirterek, et balık kurumunun taleplerini karşılayamadıklarını, sebebinin de kurumun fiyatlarının düşük olmasından kaynaklandığını söyledi. Dış pazarda küçükbaş hayvan kesimlerinin oldukça iyi fiyatlara yapıldığını ve üreticinin de kazandığını belirten Başkan Aktürk, “Küçükbaş hayvanlarımızı et balık kurumu marifeti ile kestirmek mümkün. Ancak et balık kurumu fiyatlarını vatandaşlarımız beğenmiyor. Piyasa fiyatları zaten oldukça iyi ve önümüzdeki günlerde de daha iyi olacağını düşünüyoruz. Tabi, küçükbaş hayvancılığı geliştirmeye çalışıyoruz. Geliştirmenin en önemli etkeni de bu Pazar sorununu da ortadan kaldırmak. Yani, üretici bu işi satarak, bu işten para kazanmaya başlaması. Küçükbaş hayvan satımının çoğalması. İnsanların küçükbaş hayvan etini tercih etmesiyle mümkün. Bu konuda yoğun olarak hem ilimizde hem de ülkemizde genel merkezimiz, bakanlığımız ile birlikte yoğun olarak çalışıyoruz. Et balık kurumu artık küçükbaş hayvan olarak koyun ve keçi de kesmeye başladı. Yoğun olarak talep var ama biz et balık kurumunun bize yönelik taleplerini karşılayamıyoruz. Çünkü piyasa fiyatı daha iyi, piyasada daha yoğun satıldığı için et balık kurumunun fiyatlarını vatandaşımız beğenmiyor. Tabi bu toprak mahsulleri ofisi gibi bir şey oldu. Tabi fiyatların daha iyi olduğu dönemlerde hiç kimse arpasını, buğdayını ofise vermiyor. Ofis zaten kara gün dostudur. Artık et balık kurumu da kara gün dostu olarak fiyatların düşük olduğu dönemlerde devreye girerek fiyatları dengelemeye çalışacak” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021