SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Türk El Sanatları Sergisi açıldı

Aksaray’da Türk El Sanatları Sergisi açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 24.09.2016 - 10:05

Aksaray’da Türk El Sanatları Sergisi açıldı

Aksaray’da valilik ve belediye tarafından organize edilen ‘Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Aksaray’da Hayat Buluyor’ isimli sergi açıldı.
Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen sergide Türkiye’nin farklı illerinden gelen 30’a yakın el sanatkarının eserleri yer aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Türk EL Sanatları sergisindeki ilginç sanatlar dikkat çekti.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kadın girişimcileri tebrik ederek, “Burada 30’a yakın el sanatı sergileniyor. Bunlar unutulmaya yüz tutmuş el sanatları. Daha önce bizim değerlerimiz olan, bize miras kalan eserleri burada herkese gösterme, tanıtma fırsatımız oldu. Aksaraylı hemşerilerimizin de bu 10 gün sürecek etkinliğe katılmalarını diliyorum. Dolayısıyla biz eskiye ait olan değerleri bir kez daha görmüş olacağız. İnşallah hayırlı olur” dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, oda başkanları ve daire müdürleri tarafından yapıldı. Açılışın ardından Vali Önal ve Belediye Başkanı Yazgı, protokol üyeleri ile birlikte sergide yer alan sanat eserlerini ve ustalarını ziyaret etti.
Sergi 10 gün boyunca açık kalacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021